V Söldnu odpovedali moški veleslalom

Sneg in veter drugič zapored odnesla uvodni moški veleslalalom na ledeniku Rettenbach.
Fotografija: Narava je na ledeniku Rettenbach nad Söldnom že drugič zapored premagala prireditelje uvodnega moškega veleslaloma sezone. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Narava je na ledeniku Rettenbach nad Söldnom že drugič zapored premagala prireditelje uvodnega moškega veleslaloma sezone. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Potem ko so prireditelji uvodnih tekem v alpskem smučanju v Söldnu včeraj izpeljali ženski veleslalom (sicer z nižjega štarta zaradi močnega vetra in nizke oblačnosti), ki ga je prvič v karieri dobila Francozinja Tessa Worley, jim je narava odnesla današnjo tekmo v moški konkurenci. "Organizacijski odbor je dal vse od sebe, a narava ga je spet premagala. Se vidimo prihodnje leto," so sporočili z Mednarodne smučarske zveze (FIS). Moške ledeniške uverture niso izpeljali že drugo leto zapored.



"Ponoči je zapadlo 50 cm snega. S časovnega gledišča nam ga ne bi uspelo odstraniti s proge in zagotoviti varne tekme. Močen veter z vrha vseskozi prinaša sneg na progo. Vremenska napoved ne obeta umiritve vetra in snežnih padavin. Tekmovalna žirija se je s prireditelji zato odločila za odpoved tekme," so pri FIS zapisali v uradnem sporočilu.

Nazadnje so na ledeniku Rettenbach moški veleslalom izpeljali v sezoni 2016/17, tedaj je zmagal Francoz Alexis Pinturault pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in Nemcem Felixom Neuretherjem. Tik pod stopničkami je bil slovenski adut Žan Kranjec, ki je za današnjo odpadlo tekmo včeraj dobil najboljše štartno izhodišče – številko 1.

Kot nam je pojasnil trener za tehnične discipline pri slovenski moški reprezentanci Klemen Bergant, so pri FIS spremenili pravilo o nadomeščanju tekem. Odslej se lahko uvodna ledeniška tekma nadomešča na drugem prizorišču. Prosti termin, ko bi odpovedani söldenski veleslalom lahko izvedli, naj bi imeli v Kranjski Gori in Adelbodnu.

Karavana se bo spet zbrala čez tri tedne v Leviju na Finskem, kjer bo 17. novembra ženski slalom, dan pozneje pa še otvoritvena moška tekma sezone.

Tekmo so odpihnile snežne padavine in veter. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Tekmo so odpihnile snežne padavine in veter. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Komentarji: