Veleslalom (M), druga vožnja: Kranjec v drugi vožnji veliko izgubil

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je bil po prvi vožnji drugi, v drugi pa je zdrsnil na deveto mesto. Spet je bil najboljši Marcel Hirscher. 
Fotografija: Žan Kranjec nastopa v Beaver Creeku ne bo ohranil v najboljšem spominu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Žan Kranjec nastopa v Beaver Creeku ne bo ohranil v najboljšem spominu. FOTO: AFP

Na veleslalomu v Val d'Iseru je svojo vladavino nadaljeval Marcel Hirscher, mondeno francosko središče je zanj najuspešnejše v svetovnem pokalu. Tokrat je Hirscher v težkih razmerah, tekmo je zaznamovalo močno sneženje in mehkejša podlaga, vodil že po prvi vožnji, v drugi pa je svojo prevlado le še potrdil. 

»Ta veleslalom je verjetno najtežji v svetovnem pokalu, tukaj je težko smučati, želel sem si le obdržati čim višjo linijo in brez večjih napak priti do cilja. Presrečen sem, da mi je spet uspelo,« je Hirscher povedal v cilju. Najbližje mu je spet prišel Henrik Kristoffersen, tretji je bil domačin Alexis Pinturault

Zelo dobro je kazalo tudi Žanu Kranjcu, ki se je s številko pet na prvi progi prebil tik za Hirscherja, smučal je izvrstno, v drugi vožnji pa je pod pritiskom nekoliko popustil in zdrsnil na deveto mesto. To je po slabem uvodu v Beaver Creeku spodbuden rezultat, a je bila priložnost za nove stopničke velika, zato nekaj grenkega priokusa ostaja. 

Štefan Hadalin je bil prepočasen za točke svetovnega pokala. Jutri bo v Val d'Iseru na sporedu še slalom. 
 

Prva vožnja


Razmere v Val d'Iseru so zelo zahtevne, zaradi močnega sneženja so za nekaj minut premaknili štart, potem pa je s številko ena odlično smučal Hirscher, ki ima veliko prednost. Drugi je trenutno Henrik Kristoffersen, a zaostaja za sekundo in 20 stotink, razočaran je bil tudi ljubljenec domačih navijačev Alexis Pinturault, ki je lani prav na tej progi kot edini v sezoni premagal Hirscherja v veleslalomu, tokrat pa zaostaja še nekaj stotink več kot Norvežan. 

Veliko bolje je šlo Kranjcu, ki je v zgornjem delu sicer izgubil sedem desetink, nato pa na preostali progi Hirscherju ni prepustil nič več in v cilj je prišel z 71 stotinkami zaostanka, kar bo na koncu zagotovo dovolj za mesto med prvo peterico po prvi vožnji, morda pa bo ostal na drugem mestu. V cilju je že prva dvajseterica, Kranjec je ostal drugi in v drugi vožnji se bo boril za sam vrh, morda tudi za prvo zmago v svetovnem pokalu. 

Slabše se je odrezal Štefan Hadalin, ki je štartal s številko 45, do zadnjega merjenja vmesnega časa je še bil v igri za uvrstitev okrog 30. mesta in kakšno točko, nato pa je v spodnjem delu naredil dve večji napaki in tudi na drugem veleslalomu sezone ostal praznih rok. 
 

Druga vožnja


Na drugi progi se je sneženje nekoliko umirilo, a snežinke tekmovalcem še vedno malo ovirajo vidljivost. Razmere na progi so težke, kar je izkoristil Eric Read, ki bo v drugi vožnji pridobil kar nekaj mest. Teža pritiska po prvi zmagi v Beaver Creeku se je poznala pri Stefanu Luitzu, ki že v prvi vožnji ni blestel, v drugi pa je naredil veliko napako in bo končal povsem na repu razpredelnice. 

Pinturault in Kristoffersen sta v drugi vožnji stopila na plin, Kristoffersen bo končal na stopničkah, saj je Mats Olsson zaostal za njim, na vrhu pa sta le še najboljša po prvi vožnji - Kranjec in Hirscher. Slovenski veleslalomski as je v drugi vožnji smučal precej slabše kot v prvi, že v zgornjem delu je dvakrat zgubil stik s podlago, nato je skozi cel srednji del zamujal in zavoje končeval preveč pod vrati, hitrost je bila nižja in Kranjec je v cilj prišel na osmem mestu. Pričakovano ga je prehitel še Hirscher, ki je vnovič kralj Val d'Isera, za kar sekundo in 18 sekund je prehitel Kristoffersna, Kranjec pa je končal na devetem mestu. 

Preberite še:

Komentarji: