Vlhova najhitrejša na prvi progi, druga vožnja odpovedana

Prva vožnja veleslaloma deklet za svetovni pokal v Semmeringu po slovaških notah, finala zaradi premočnega vetra ni bilo.
Fotografija: Tina Robnik je bila z desetim mestom najboljša Slovenka po prvi veleslalomski vožnji v Semmeringu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Tina Robnik je bila z desetim mestom najboljša Slovenka po prvi veleslalomski vožnji v Semmeringu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Slovakinja Petra Vlhova je vpisala najhitrejši čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Semmeringu v Avstriji. V finalu je bil previden nastop treh Slovenk Tine Robnik, Ane Bucik in Mete Hrovat.

Trenutno vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Vlhova je kot peta na startu s časom 1:02,15 postavila letvico najvišje.
Najbolj se ji je približala Italijanka Marta Bassino, trenutno druga v posebnem veleslalomskem seštevku, ki jo je Vlhova prehitela za 22 stotink sekunde. Tretji čas je postavila Švicarka Michelle Gisin (+0,35). Četrtega zmagovalka zadnjega veleslaloma v Courchevelu, Američanka Mikaela Shiffrin (+0,59). Bassinova je dobila uvodna dva veleslaloma sezone v Söldnu in v Courchevelu.

Zelo dobro je uspela prva vožnja Tini Robnik, ki je za vodilno zaostala 1,79 sekunde za deseto izhodišče po prvi vožnji. Meta Hrovat je vpisala 16. čas (+2,04), Ana Bucik pa si je drugo vožnjo priborila z 20. časom (+2,30). Četrta Slovenka Neja Dvornik je bila z zaostankom 4,65 sekunde na 54. mestu prepočasna za finale.
 

Odpadla druga vožnja


Zaradi močnih sunkov vetra pa so nato odpovedali drugo vožnjo. Finalni nastop so prireditelji najprej zamaknili za pol ure, ker pa veter ni pojenjal, so se odločili, da veleslaloma danes ne bodo izpeljali. Na sporedu tekmovanja na Semmeringu ostaja ženski slalom, ki ga bodo skušali izpeljati v torek, če ne bo kakšne dodatne spremembe programa.

Komentarji: