Vreme prisililo kitzbühlske prireditelje v spremembo programa

Na sloviti avstrijski postaji moškega smučarskega svetovnega pokala bo program jutri odprl smuk.
Fotografija: Vreme kroji program v Kitzbühlu. FOTO: Leonhard Föger/Reuters
Odpri galerijo
Vreme kroji program v Kitzbühlu. FOTO: Leonhard Föger/Reuters

Kitzbühel – Negotova vremenska napoved je tudi prireditelje legendarnega konca tedna tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev v Kitzbühlu prisilila v spremembe sprva predvidenega urnika, po katerem bi morala karavana jutri opraviti superveleslalom, v soboto klasični smuk in v nedeljo še slalom.


Jutri smuk, v soboto slalom


Po novem bodo poskušali smukaški spektakel na Streifu pod streho spraviti že jutri s predvidenim startom ob 11.30, v soboto se bodo za prestižno zmago udarili slalomisti (začetek prve proge ob 9.30 in finala ob 12.30), v nedeljo pa bo na sporedu še superveleslalom ob 13.30.


Na treningu Slovenci slabi


Danes so v Kitzbühlu, po včerajšnji odpovedi, vendarle izpeljali drugi smukaški trening, na katerem je bil najhitrejši domači as Hannes Reichelt, ki se mu je presenetljivo – s številko 51 – najbolj približal Italijan Matteo Marsaglia, na 23 stotink. Slovenci so obtičali daleč zadaj, Miha Hrobat je na 37. mestu zaostal za 3,18 sekunde, junak Wengna Martin Čater na 49. mestu 4,38 sekunde, Klemen Kosi na 52. mestu 4,94 sekunde, Tilen Debelak na 54. mestu 5,95 sekunde, Boštjan Kline pa na predzadnjem, 56. mestu 9,83 sekunde.

Preberite še:

Komentarji: