Wengen sprl prireditelje tekem in krovno organizacijo

Smučarska zveza Švice od Mednarodne smučarske zveze (Fis) zahtevala, da se tekme v slovitem smučarskem središču črtajo s koledarja tekmovanj.
Fotografija: Ena od najznamenitejših alpskih smučarskih klasik za pokal »Lauberhoren« je pod vprašajem za prihodnjo sezono. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ena od najznamenitejših alpskih smučarskih klasik za pokal »Lauberhoren« je pod vprašajem za prihodnjo sezono. FOTO: Reuters

Wengen, legendarno prizorišče tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju, kjer so imeli veliko uspeha tudi slovenski tekmovalci, se je znašel v sporu s švicarsko zvezo. Ta je od mednarodne smučarske zveze (Fis) zahtevala, da se tekme v tem zimsko-športnem središču črtajo s koledarja, poroča dpa.

Prireditelji tekem in zveza se ne moreta dogovoriti o razdelitvi prihodkov od televizijskih pravic. Spor, ki se vleče že od leta 2016, je zvezo prisilil, da na Fis pošlje zahtevo, da slavni Lauberhorn od sezone 2021/2022 črtajo s seznama tekem svetovnega pokala. Koledar za naslednjo sezono je že narejen in se ga ne da spreminjati.

Dpa navaja, da so organizatorji smuka in slaloma za svetovni pokal spor prenesli na Športno arbitražno sodišče (CAS) v Lozani.

Komentarji: