Kranjec močno pokvaril svojo uvrstitev, zmaga Švicarja

Na tretjem veleslalomu sezone za svetovni pokal v Santa Caterini se je moral Žan Kranjec sprijazniti z 19. mestom.
Fotografija: Žan Kranjec se ni najbolje znašel na drugem veleslalomu za svetovni pokal v Santa Caterini. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Žan Kranjec se ni najbolje znašel na drugem veleslalomu za svetovni pokal v Santa Caterini. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Vodilni slovenski veleslalomist Žan Kranjec ni ponovil odličnega sobotnega nastopa na tekmi za svetovni pokal v Santa Caterini, kjer se je izkazal z drugim mestom za Filipom Zubčićem. Medtem ko se je hrvaški as s tretjim mestom znova zavihtel na oder za najboljše alpske smučarje na svetu, se je moral 28-letnik iz Bukovice pri Vodicah sprijazniti z 19. mestom.

Kranjec je v finalu boljšo uvrstitev na tretji veleslalomski preizkušnje sezone naskakoval z 11. mesta. Na prvi progi in na drugačni podlagi ter v manj zahtevnih razmerah ni bil tako zanesljiv in prepričljiv kot v soboto. Njegov zaostanek je znašal 85 stotink sekunde za vodilnim Švicarjem Marcom Odermattom, ki je na drugi progi ubranil prednost in zanesljivo zmagal.
Švicar Marco Odermatt ni skrival navdušenja po zmagi. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Švicar Marco Odermatt ni skrival navdušenja po zmagi. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Kranjec in zmagovalcu sobotne preizkušnje Zubčiću po prvi progi nista bila v ospredju. Novi sneg, ki je zapadel ob koncu tedna in zaradi katerega so tekmo preložili na ponedeljek, je spremenil podlago in jo nekoliko zmehčal. Toda Zubčiću je uspel sijajen finalni nastop; z najboljšim dosežkom druge proge se je z 21. mesta prebil do tretjega. Za najhitrejšim Odermattom je zaostal za 0,75 sekunde, za drugouvrščenim Američanom Tommyjem Fordom pa za pičli dve stotinki.


Žan si je želel več


Kranjec je po slabšem smučanju, med katerim je naredil več napak, zdrsnil na 19. mesto. Z uvrstitvijo ni bil zadovoljen. Za švicarskim zmagovalcem je zaostal za 1,55 sekunde. »Z današnjo tekmo nisem zadovoljen. Želel sem si več. Na obeh progah so bile tako dobre kot slabe stvari, žal pa zgolj s pol dobre vožnje na tako lahkem terenu ne moreš pričakovati vrhunskega rezultata. V soboto sem ga dosegel, tokrat žal ne. Prikazal sem nekaj dobrega smučanja, to bom prenesel naprej in skušal na naslednjih tekmah pokazati spet najboljše,« je strnil vtise Kranjec.

Štefan Hadalin je imel znova štartno številko 54. V soboto mu je napaka pred ciljem odnesla finala, tokrat pa je bil z zaostankom 2,26 sekunde vnovič prepočasen za točke svetovnega pokala. »Žal se to pot niti Žan niti Štefan nista najbolje znašla. V tej zgoščeni konkurenci je od drugega mesta do Žana osem desetink sekunde, ki jih je zagotovo izgubil z napako. Na žalost vsak dan ne moremo biti pri vrhu, vemo pa, da tako Žan kot Štefan smučata dobro in sem prepričan, da bo že na naslednji tekmi drugače,« je ocenil trener Klemen Bergant.

Preberite še:

Komentarji: