Že jutri preizkus planiške letalnice z 28 domačimi tekmovalci

Med njimi bodo Cene Prevc, Rok Justin, Tomaž Naglič, Rok Tarman in Ernest Prišlič, ki je pred tremi leti pristal pri kar 246 metrih.

Objavljeno
19. marec 2019 10.52
Posodobljeno
19. marec 2019 10.59
Rok Tarman se bo jutri prvi spustil po zaletišču. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
J. P., STA
J. P., STA
Planica – Tradicionalni skakalni praznik v Planici se bo uradno začel s četrtkovim treningom, že jutri pa bo ob 10.30 potekal preizkus letalnice, ki bo neformalni uvod v pestro dogajanje pod Poncami. Na njem bo sodelovalo 28 slovenskih smučarskih skakalcev, prvi pa se bo po zaletišču spustil 21-letni član domačega kluba ND Rateče Planice Rok Tarman, ki je po poškodbi kot predskakalec nastopil tudi že minuli konec tedna na zadnjem dejanju norveške turneje raw air v Vikersundu. Med letalci bodo planiško napravo preizkusili še Cene Prevc, Rok Justin, Tomaž Naglič in tudi Ernest Prišlič, ki je pred tremi leti pristal pri kar 246 metrih.


Več kot 3500 otrok s spremljevalci


S smučarskimi poleti v Planici je že pol stoletja povezana tudi Zavarovalnica Triglav, ki že štiri desetletja omogoča ogled tekmovanja otrokom in njihovim spremljevalcem iz vse Slovenije. V dolino pod Poncami jih je doslej pripeljala že skoraj 100.000, tudi ob jubileju, 50. obletnici letalnice bratov Gorišek, bo nepozaben dan v naravi in družbi vrstnikov omogočila več kot 3500 otrokom s spremljevalci. »Posebno doživetje bodo zagotovo pričarali tudi vzkliki najmlajših navijačev, ki nas bodo spodbujali že prvi dan,« se domačega spektakla veseli tudi mladi as Timi Zajc.