Zmaji napovedali nove hokejske čase

SŽ Olimpija je bila v finalu pokalnega tekmovanja boljša od jeseniškega moštva, zmaji so zmagali z 2:1. 
Fotografija: Finale slovenskega pokala med Olimpijo in Jesenicami. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Finale slovenskega pokala med Olimpijo in Jesenicami. FOTO: Roman Šipić/Delo

Kranj – Napočil je čas za hokejske zmaje! Potem ko so igralci Sija Acronija Jesenic v prejšnji sezoni redno premagovali največje tekmeca iz SŽ Olimpije ter osvojili državni in pokalni naslov prvaka, je zdaj razmerje moči med rdečimi in zeleno-belimi spremenjeno. V finalu turnirja za pokal Slovenije v dvorani Zlato polje so Ljubljančani pred 400 gledalci zmagali z 2:1.

Za prenovljeno moštvo iz Tivolija, ki v svojih vrstah nima tujca (Jeseničani imajo dva), sta zadela David Planko in Sašo Rajsar, za Jeseničane pa je gol zabil Nik Pem. »Moji fantje so si prigarali to zmago, zato sem zelo vesel zaradi njih. Predvideval sem, da bo tekma takšna, ves čas smo se izmenjavali v napadih, veliko je bilo napak zaradi majhnega igrišča in slabe ograde. Mislim, da smo večji del tekme prevladovali, razen v obdobju, ko smo v prvi tretjini ostali brez kaznovanega kapetana Aleša Mušiča. Takrat se nam je sistem igre nekoliko podrl. Dosegli smo prvi cilj, smo pa šele na začetku sezone, zato bi rad, da bi nadaljevali z dobrimi igrami in da bi gledalci vso sezono uživali v našem hokeju,« je dejal trener SŽ Olimpije Jure Vnuk s premierno lovoriko v strokovni vlogi.
 

Drugačni zasedbi kot lani


Kar težko se mu je bilo odločiti, koga naj postavi v vrata, Žana Usa ali Tilna Spreitzerja. »Ker je Žan proti Jeseničanom zaklenil vrata že na poletni ligi na Bledu, si je zaslužil to vlogo,« je pojasnil šef, Us pa se je vnovič izkazal s številnimi obrambami. »Vsi derbiji bodo zanimivi, tako kot sta bila že dva, ki sta za nami. Razmerje moči se lahko hitro spremeni, moramo ostati previdni. Ekipi sta enakovredni, zato je bilo napeto prav do konca finala. Težje je bilo igrati tudi zaradi manjšega igrišča in meglice nad ledeno ploskvijo, toda to ne sme biti izgovor. Vesel sem uspeha, saj smo ves avgust trdo delali za zmage. Smo na pravi poti,« je dejal 22-letni čuvaj mreže SŽ Olimpije, ki je bil v obdobju od 2015 do 2017 igralec Sija Acronija Jesenic.

Povratnik med zeleno-belimi oklepniki Aleš Mušič, ki je prejšnjo sezono preživel na Madžarskem, je ponosno dvignil lovoriko. »Vsaka tekma z Jeseničani je težka. Mislim, da smo dobro narekovali ritem, tekmo smo imeli v glavnem pod nadzorom, na koncu smo se dobro obranili. Imamo precej mladih in hitrih igralcev, to moramo še naprej izkoriščati. Verjamem, da si bodo hitro nabrali izkušnje, za zdaj delujemo zelo dobro,« je povedal reprezentant, ki ga veseli, da se je vrnil v precej bolj zdravo Olimpijo, kot jo je zapustil.

»Olimpija je drugačna ekipa kot lani. Tekma je bil izenačena, Olimpija pa je bila za odtenek boljša in zasluženo zmagala. Danes smo na majhnem igrišču videli tekmo dvobojev ena na ena in tu so bili tekmeci boljši. Pozabiti moramo na lansko sezono, naša ekipa ni več ista. Letos moramo še popraviti določene stvari,« je ocenil trener Jeseničanov Gaber Glavič. Najboljša slovenska kluba bosta v soboto začela tekmovanje v mednarodni alpski ligi; Jeseničani bodo v Podmežakli gostili Cortino, Ljubljančani pa bodo gostovali pri Fassi.
 

Komentarji: