Znana četverica za kvalifikacije

V petek bodo na veliki skakalnici v Innsbrucku slovenske barve branili Žiga Jelar, Anže Lanišek, Peter Prevc in Timi Zajc
Fotografija: Anže Lanišek med posamično tekmo v Planici 23. marec 2018 [šport,smučarski skoki,Planica] Foto Matej Družnik
Odpri galerijo
Anže Lanišek med posamično tekmo v Planici 23. marec 2018 [šport,smučarski skoki,Planica] Foto Matej Družnik

Tekaški spored se je na SP začel, skakalci pa odštevajo do svojega uradnega štarta, petkovih kvalifikacijah na dobro znani napravi v Innsbrucku. Po četrtkovem treningu, ki ga je trenutno udarni slovenski adut Timi Zajc izpustil, ni več ugank okrog slovenske postave za prvo posamično preizkušnjo na skakalnici.

V petkovih kvalifikacijah bodo namreč poleg Zajca nastopili še Anže Lanišek, Peter Prevc in Žiga Jelar, počivala bosta in tako čakala na naslednjo priložnost Jernej Damjan in Anže Semenič. "Ta trening je oblikoval ekipo za jutri. Lanišek je dvakrat zelo dobro opravil svojo nalogo, ostali so še tipali in testirali svojo opremo, tako da smo videli mešane skoke," je povedal glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Med Slovenci je bil na treningu v 1. seriji najdaljši Lanišek (123,5 m), prejel je 7. oceno, tudi v drugo je bil njegov skok med slovenskimi najboljši (120 m; 10. mesto). Poleg Zajca so trening izpustili nekateri skakalci Poljske, Švice in Japonske. V uvodni seriji je bil najboljši Nemec Markus Eisenbichler (125 m), v drugi pa Japonec Rjoju Kobajaši (132).

Komentarji: