Brez našega junaka iz marca 2015

Na Finskem bo predzadnja postaja zime biatlonske karavane.

Objavljeno
09. marec 2017 22.49
press/jakov fak
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Kontiolahti – Če bi obveljal uvodni načrt biatlonske sezone, bi se konec tedna Martin Fourcade in druščina borili za točke v Tjumnu. Novo rusko središče biatlona, ki očitno z zemljevida odriva uveljavljeni Hanti-Mansijsk, pa elite tokrat ni dočakalo, saj ruska zveza tudi tako plačuje kazen zaradi dopinške afere. Zato so med sezono naknadno zamenjali prizorišče, tako da se je zdaj karavana svetovnega pokala z olimpijske generalke v Koreji preselila na Finsko.

Tudi Kontiolahti, kraj v idilični Kareliji, je pogosto gostil tekme najvišje ravni, v zelo lepem spominu pa ostaja Jakovu Faku, saj se je tu pred dvema letoma po sanjskem nastopu veselil naslova svetovnega prvaka v skupinskem štartu. Toda slovenskemu reprezentantu predolimpijska zima ni prinesla ničesar dobrega in z izjemo ponesrečenega poskusa v Ruhpoldingu ga sploh ni bilo v tekmovalni smučini.

Tako bodo štartali Klemen Bauer, Lenart Oblak, Miha Dovžan in Rok Tršan, Teji Gregorin in Anji Eržen se je pridružila še Urška Poje. Pod finskim drobnogledom bo seveda Kaisa Mäkäräinen, a ker je biatlon bolj kot med Finci priljubljen v Rusiji, gre vnovič pričakovati številne gledalce iz vzhodne soseščine. Martin Fourcade je novi globus že osvojil, na tej predzadnji postaji sezone pa je lovoriki zelo blizu Nemka Laura Dahlmeier.

Danes: šprint moški (14.30), ženske (17.45); jutri: zasledovanje moški (12.00), ženske (15.15); nedelja: mešana štafeta posamično (13.30), mešana štafeta (16.15).