Brez Žana Koširja slovenska ničla

Še najbližje izločilnim bojem v paralelnem veleslalomu deskarskega svetovnega pokala v Banskem je bil Hafner na 19. mestu.

Objavljeno
03. februar 2017 16.14
tre*JURE HAFNER
J. P.
J. P.

Bansko - Z Rogle so se najboljši deskarji na snegu v paralelnih disciplinah preselili v Bolgarijo, Bansko je namreč gostilo veleslalomsko preizkušnjo svetovnega pokala, na kateri pa Slovenci - brez tretjeuvrščenega junaka Rogle Žana Koširja - niso poželi uspeha, saj so ostali brez uvrstitve v izločilne boje. Še najbližje šestnajsterici je bil Jure Hafner, ki pa je bil v kvalifikacijah z 19. časom prepočasen za 34 stotink. 

Tim Mastnak je zasedel 22., Rok Marguč pa 30. mesto, potem ko je bil na prvi kvalifikacijski progi deveti, v drugo pa odstopil. V velikem finalu sta se znašla ista tekmovalca kot že pred tem na slovenskem prizorišču, le da se je Radoslav Jankov tokrat maščeval Švicarju Nevinu Galmariniju (ki ni videl cilja) in z zmago, prvo v sezoni in tretjo v karieri, navdušil domače občinstvo. V ženski konkurenci sta bili tako v velikem kot v malem finalu Švicarki uspešnejši od Avstrijk, celotno konkurenco si je naposled, že štirinajstič doslej, pokorila Patrizia Kummer. Gloria Kotnik je zasedla 32., Iva Polanec pa 37. mesto.

IZIDI

Moški

1. Radoslav Jankov (Bol)
2. Nevin Galmarini (Švi)
3. Benjamin Karl (Avs)
4. Mirko Felicetti (Ita)
5. Kaspar Flütsch (Švi)
19. Jure Hafner (Slo)
22. Tim Mastnak (Slo)
30. Rok Marguč (Slo)

Ženske

1. Patrizia Kummer (Švi)
2. Julia Dujmovits (Avs)
3. Ladina Jenny (Švi)
4. Claudia Riegler (Avs)
5. Alena Zavarzina (Rus)
32. Gloria Kotnik (Slo)
37. Iva Polanec (Slo)