FIS potrdila: Planica med kandidati za nordijsko SP 2023

V igri za gostiteljstvo je še Trondheim, alpsko SP pa bi rada gostila Meribel in Saalbach-Hinterglemm.

Objavljeno
03. maj 2017 19.26
planica
J. P.
J. P.

Ljubljana - Mednarodna smučarska zveza (FIS) je tudi uradno obelodanila kandidate za gostiteljstvo svetovnih prvenstev leta 2023. Za izvedbo vrhunca poolimpijske sezone v alpskih disciplinah se potegujeta francoski Meribel in avstrijski Saalbach-Hinterglemm, medtem ko bi nordijsko prvenstvo rada gostila norveški Trondheim in Planica.

»V FIS smo navdušeni nad tolikšnim zanimanjem za naša največja tekmovanja. Vsi štirje kandidati imajo bogate organizacijske izkušnje s tekem najvišje ravni, zato pričakujemo, da bodo kandidature izjemne in raznolike,« ni skrival navdušenja prvi mož zveze, Švicar Gian-Franco Kasper. Planica je doslej že trikrat neuspešno vložila kandidaturo - za prvenstva leta 2017, 2019 in 2021, poroča STA.

Prvi sestanki s potencialnimi prizorišči - rok za oddajo prijav je bil predvčerajšnjim - bodo zadnji majski teden na kongresu FIS v Portorožu, gostitelja pa bodo izbrali na 51. kongresu junija prihodnje leto v Grčiji. Alpsko svetovno prvenstvo leta 2019 bo v Åreju in dve leti pozneje v Cortini d'Ampezzo, nordijsko pa čez dve leti v Seefeldu in leta 2021 v Oberstdorfu.