Grd padec in poškodba za nesrečno Marušo Ferk

Smuk v Val d'Isere se je slabo končal za slovensko smučarko Marušo Ferk. Ob grdem padcu si je zlomila mečnico na desni nogi.

Objavljeno
20. december 2014 17.41
Canada World Cup Women Super G Skiing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Val d'Isere - Današnja zahtevna tekma smuka za svetovni pokal v Val d'Isere, ki jo je dobila Američanka Lindsey Vonn, Tina Maze pa je končala na sedmem mestu, se je slabo končala za kar nekaj smučark, med nesrečnicami je bila tudi Slovenka Maruša Ferk.

Gorenjska smučarka je grdo padla v spodnjem delu proge, od koder so jo z akcijem prepeljali v dolino, nato pa v bolnišnico. Izkazalo se je, da ima zlomljeno mečnico na desni nogi, znova si je poškodovala tudi palec na levi roki. Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, bodo Ferkovo operirali v Chamberyju.

»Po današnjem padcu so Marušo Ferk prepeljali v ambulanto Val'd Iseru, kjer so opravili prvi pregled. Zdravniki so ugotovili, da gre za zlom fibule na desni nogi in poškodbe palca na levi roki. Po posvetovanju z reprezentančnima zdravnikoma Anžetom Kristanom in Matjažem Turelom so se odločili, da Marušo operirajo takoj. Trenutno je na poti v bolnico v Chambery, kjer bodo opravili poseg. Več o njenem zdravstvenem stanju vam bomo sporočili jutri,« so sporočili iz SZS.

Za Ferkovo to ni bil prvi hujši padec v hitrih disciplinah. Huje jo je skupila tudi na treningu smuka v Lake Louise pred dvema letoma, ko si je poškodovala koleno. Poleg tega je letos grdo padla tudi na treningu pred prvo tekmo v Söldnu, po tem padcu pa bržkone že končala sezono.