Herrmannova najhitrejša tudi v zasledovanju, Slovenki v ozadju

Nemška biatlonka Denise Herrmann je v Östersundu še utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Objavljeno
03. december 2017 15.12
BIATHLON-WORLD/
A. V.
A. V.
Östersund - Nemška biatlonka Denise Herrmann je v Östersundu dosegla še drugo zmago, saj je bila najhitrejša tudi današnjem v 10-kilometrskem zasledovanju, s čimer je utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Francozinja Justine Braisaz je s 100-odstotnim strelskim izkupičkom zaostala za 25,8 sekunde, Norvežanka Marte Olsbu pa za 48.

Herrmannova je obvladovala konkurenco do prvega strelskega postanka v stoječem položaju, ko sta dva naboja končala na robu tarče, je to za vodstvo izkoristila Braisazova, v igri za zmago pa sta bili še Norvežanka Olsbujeva in Italijanka Daniela Wierer. Po zadnjem streljanju pa sta z ničlo odšli na pot Braisaova in Herrmannova, ki je v zadnjih dve kilometrih pokazala moč v smučini in tekmico ugnala za skoraj pol minute. Zaradi treh kazenskih krogov Wiererjeve je Olsbujeva brez težav ubranila najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Enaindvajsetletna Urška Poje v prvič v karieri nastopila v zasledovanju in bila po streljanjih leže na 44. in 45. mestu ter bila blizu tudi prvim točkam v karieri. V nadaljevanju so sledili trije kazenski krogi, s čimer je mlada Slovenka nazadovala na 50. mesto in dosegla najboljšo uvrstitev v karieri. Anja Eržen pa je morala v kazenski krog kar devetkrat in strelišče je za zadnji krog zapustila šele, ko je bilo več kot 20 tekmovalk že v cilju. Na koncu je bila 58. med 59 nastopajočimi tekmovalkami.