Ilka uspešno prestala operacijo, zdaj na vrsti dolg povratek

Ilki Štuhec so na njen 27. rojstni dan operirali strgane križne vezi v levem kolenu, operacija je bila uspešna. 

Objavljeno
26. oktober 2017 20.16
Novinarska konferenca Ilke Štuhec 22.avgusta 2017 [Ilka Štuhec,šport,smučanje]
N. Gr.
N. Gr.
Basel - Danes v dopoldanskih urah je bila v Univerzitetni kliniki v Baslu Ilka Štuhec na operacijski mizi. Operacija sprednjih križnih vezi v levem kolenu je bila uspešno izvedena s strani prof. Niklausa Friedericha, specialista za poškodbe kolen. Isti zdravnik je Ilki pred leti že operiral tudi desno koleno in ji pomagal pri nadaljevanju smučarske kariere, zato je bil po nesrečni nedeljski poškodbi jasna izbira. Po mnenju strokovnjaka se je današnja operacija uspešno zaključila, Štuhčeva bo sedaj začela dolgo pot do okrevanja.

Operativnemu posegu, ki je potekal danes v jutranjih in dopoldanskih urah, je prisostvovala tudi kineziologinja v njeni ekipi Anja Šešum. Po koncu je povedala: »Ilka je v zadnjih dneh s svojim pozitivnim razmišljanjem levo koleno ustrezno pripravila na poseg. Zjutraj ni bilo pretirane otekline, tudi mišice so delovale zelo dobro. Kmalu po začetku posega je bilo jasno, da drugih poškodb v kolenu ni, zatorej je zdravniška ekipa popravila sprednjo križno vez, prof. Friederich pa je bil z opravljenim delom zadovoljen.«

 

V ekipi Ilke Štuhec torej kljub poškodbi razmišljajo pozitivno in so z mislimi že pri novem cilju - uspešni rehabilitaciji in pripravi na povratek na bele strmine.