Lampičeva spet prepočasna za točke

Tekaško preizkušnjo na deset kilometrov je dobila Charlotte Kalla, Anamarija Lampič je končala na 35. mestu.

Objavljeno
16. december 2017 14.08
South Korea Cross Country World Cup
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Doblach - Švedinja Charlotte Kalla je zmagala na tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v italijanskem Dobbiacu in še povečala vodstvo v skupnem seštevku. Na 10 km prosto je za 5,8 sekunde premagala Norvežanko Ragnhild Hago, tretja je bila rojakinja slednje Heidi Weng. Najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič na 35. mestu.

Na 45. mestu je končala Alenka Čebašek, 49. je bila Manca Slabanja, 63. med 77 uvrščenimi pa četrta slovenska reprezentantka Lea Einfalt.

Anamarija Lampič je skoraj poskrbela za prve letošnje slovenske točke na razdalji, izgubila pa jih je v drugi polovici proge. Začela je z zaostankom okrog 20 sekund na 22. mestu, na polovici preizkušnje je bila z zaostankom 36,7 sekund na 23. mestu, do cilja pa je izgubljala preveč, da bi se veselila prvih letošnjih točk na razdalji. V območju dobitnic točk je začela tudi Čebaškova, ki je bila po dobrih dveh km na 29. mestu, na polovici proge pa že 38. z zaostankom 52 sekund.

»Z Ano sem govoril takoj po prihodu v cilj. Na koncu jo je enostavno zmanjkalo. Začela je suvereno, tudi sama se je odločila, da bo, dokler bo šlo, narediti maksimum. Do polovice je bilo to vsekakor videti zelo dobro. Na koncu je plačala davek nekoliko hitrega starta. Zadnje dva ali tri kilometre v tem trenutku še nismo sposobni preteči v istem ritmu kot ostalo progo in zaostanek se kopiči. Žal je do točk zmanjkalo le nekaj sekund, a tako je. Manca mi je povedala, da se danes ni počutila najbolje. A tu moramo vedeti, da je ona mlada tekmovalka. Gotovo je tudi želja po odličnem teku v Davosu naredila svoje, tekmovalka si želi še boljšega rezultata, kar je vsekakor pravilno, a na koncu plačaš tudi davek te želje,«" je povedal pomočnik glavnega trenerja slovenskih deklet, Nejc Brodar.

Dodal je: »Alenka je tekmo začela zelo suvereno, podobno kot Ana, morda malce počasneje, na koncu pa se ji je prav tako zgodilo podobno in je popustila. Razloge za to moramo iskati v treningu, vemo, kje nam določene stvari manjkajo. Glede na začetek sezone smo naredili korak naprej, a do želenih rezultatov nam še manjka kakšna malenkost. Jutri se lahko pridobi kar nekaj mest glede na zaostanke. Nato bomo čas do Tour de skija izkoristili za dober trening. V desetih dneh bomo trenirali na Pokljuki, kjer so dobri pogoji in se malce tudi odpočili in nato šli na novoletno turnejo.«"

Kalla je še tri kilometre pred ciljem za tedaj vodilno Wengovo zaostajala za 4,4 sekunde. Wengova je v zadnjem delu popustila in je končala na tretjem mestu, na drugem mestu je končala Raghnhildova, Norveške pa je imela med prvo šesterico pet tekmovalk.