Marguč: »To tretje mesto je kot zlato«

Slovenski deskar Rok Marguč je bil po novem odličju s svetovnih prvenstev zelo dobre volje.

Objavljeno
22. januar 2015 17.28
SKI-FREESTYLE-SNOWBOARD-WORLD-MEN-PARALLEL-SLALOM
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Kreischberg - Rok Marguč je še s tretjega prvenstva zapored domov prinesel kolajno. S tretjim mestom na paralelnem slalomu je Sloveniji priboril deseto odličje z deskarskih svetovnih prvenstev, od tega četrto z bronastim leskom. Nad današnjim razpletom v Kreischbergu je, kakopak, navdušen.

»Res ne vem, ali sem čudežen deček ali kaj. Enostavno ne razumem, kako se mi uspe tako osredotočiti na tekme svetovnega prvenstva, medtem ko mi na svetovnem pokalu tega ne uspe. Že kvalifikacije so pokazale, da sem sposoben velikih stvari, čeprav 11. mesto tega ni napovedovalo. A že v kvalifikacijskih vožnjah sem imel odlične dele, tako da sem si privozil potrebno samozavest. Sam izid kvalifikacij pa na srečo tokrat ni bil pomemben, saj si v izločilnih bojih zaradi odlično pripravljene snežne podlage lahko napredoval tako iz rdeče kot modre proge,« je po uspehu povedal 28-letnik iz okolice Laškega, ki je v osmini finala izločil Avstrijca Benjamina Karla.

»Tega dvoboja sem se bal. Avstrijci so tu trenirali, mi nismo smeli, poleg tega pa je Karl vedno neugoden tekmec. Če ima svoj dan, ga je zelo težko premagati. Me je pa tudi zmedlo, da je izbral modro progo, ki naj bi bila počasnejša. In od nosilcev je edini izpadel, potem ko me njegova odločitev ni vrgla s tira. Takrat sem vedel, če dobim ta dvoboj, sem lahko zelo visoko,« je ocenil Marguč, ki je v četrtfinalu izločil še enega domačega deskarja, edinega preostalega Avstrijca Lukasa Mathiesa.

Sledil je polfinalni dvoboj z Italijanom Rolandom Fischnallerjem, kasnejšim svetovnim prvakom. »V vratca sem nepotrebno šel preveč direktno, zato sem izgubil hitrost. Drugače bi najbrž Italijana premagal, tako pa sem se moral zadovoljiti z bojem za tretje mesto. Prav pred tem dvobojem z Italijanom Aaronom Marchom pa sem bil najbolj živčen. Dvoboji za četrto mesto mi nikoli niso šli najboljše, zato sem čutil ogromen pritisk. Na srečo se je vse izšlo, kot sem si želel, po slalomskih težavah v sezoni je to tretje mesto kot zlato. Jutri bom na veleslalomu povsem sproščen, užival bom, zato bom tudi nevaren,« je še dejal zadovoljni Marguč.