Nekdanji planiški rekorder pregloboko pogledal v kozarec

Bivšega norveškega smučarskega skakalca, Norvežana Bjørna Einarja Romørena, so policisti ustavili na poti v Vikersund.

Objavljeno
20. marec 2017 14.47
*mdr*PLANICA
J. P.
J. P.

Oslo − Med smučarskimi skakalci, ki so pisali zgodovino planiškega športnega praznika, je zagotovo tudi Norvežan Bjørn Einar Romøren (1. aprila bo dopolnil 36 let), ki je na tem prizorišču vpisal dve od svojih osmih zmag v svetovnem pokalu, v sezoni 2004/05 pa je na velikanki z dolžino 239 metrov tudi postavil svetovni rekord v poletih, ki je veljal do leta 2011, ko ga je za kar sedem metrov in pol na prenovljeni letalnici v Vikersundu izboljšal njegov rojak Johan Remen Evensen.

Danes pa upokojeni Romøren polni stolpce z drugačnimi, temnejšimi zgodbami. Te dni ga je lokalna policija med nadzorom prometa ustavila na poti do letalnice v Vikersundu, rezultat preizkusa alkoholiziranosti pa je trikrat presegel dovoljeno stopnjo opojnih hlapov v telesu (0,6), zaradi česar mu grozi zaporna kazen. Nekdanji letalec je bil na poti v službo, saj je zaposlen pri tamkajšnji smučarski zvezi, v postopku pa je priznal, da je ob proslavljanju norveške zmage na sobotni ekipni preizkušnji v Vikersundu pregloboko pogledal v kozarec.

»Priznam, to je sramotno. Privoščil sem si veliko napako, ki sem jo že obžaloval tudi v pogovoru z direktorjem zveze Claesom Bredom Bråthenom, upam, da bom obdržal delovno mesto,« se je pokesal Romøren. Bråthen je sicer že govoril s policijo in hkrati priznal, da je bil tudi sam davnega leta 1989 udeležen v prometni nezgodi, ki je bila posledica vožnje pod vplivom alkohola. Za volanom je sedel njegov prijatelj.