Nesrečni »Schlieri« še vprašljiv za SP (VIDEO)

Pregled z magnetno resonanco je razkril, da ima avstrijski smučarski skakalec poškodovane notranje vezi desnega kolena.

Objavljeno
06. februar 2017 19.41
SKI-JUMPING-WORLD-MEN
J. P.
J. P.

Dunaj - Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer, osmoljenec minulega vikenda poletov v Oberstdorfu, bo moral po grdem padcu, ob katerem si je - kot je potrdila današnja magnetna resonanca - lažje poškodoval notranje vezi desnega kolena, nekaj časa prisilno mirovati. Zdravniška služba reprezentance še ne more potrditi, ali bo nared vsaj do nordijskega svetovnega prvenstva v Lahtiju.

»Vez se premika za 30 stopinj, oktobra je bila še stabilna, torej gre za novo poškodbo,« je po pregledu potrdil zdravnik dr. Wulf Glötzer, ki je Schlieriju pomagal že pri prejšnjih poškodbah. Za zdaj se za operativni poseg ne bodo odločili, pri konzervativni metodi zdravljenja pa ni mogoče predvideti natančnega termina vrnitve, je opozoril. Po njegovi oceni so možnosti, da bi najtrofejnejši smučarski skakalec vseh časov nastopil v Lahtiju, približno polovične.

Zmagovalec rekordnih 53 preizkušenj svetovnega pokala ter olimpijski zmagovalec in svetovni prvak se je po poškodbi vezi in meniskusa desnega kolena marca lani na smučanju v tekmovalni pogon vrnil 14. januarja v Visli in odtlej nastopil na petih preizkušnjah svetovnega pokala, dvakrat se je zavihtel v najboljšo deseterico. Na prvi od dveh tekem na letalnici v Oberstdorfu je zasedel 19. mesto.