Po desetletju spet na progi Oreiller-Killy

Namesto v Beaver Creeku, kjer je pretoplo, snega pa premalo, bodo tekme svetovnega pokala izpeljali v Val d'Iseru.

Objavljeno
19. november 2016 11.41
*ap* FRANCE WORLD ALPINE SKI
J. P.
J. P.

Val d'Isere - Francosko zimskošportno središče Val d'Isere bo decembra gostilo kar osem preizkušenj svetovnega pokala v alpskem smučanju. Že pred začetkom tekmovalne zime je bilo predvideno, da se bo moška svetovna elita tam 10. in 11. decembra pomerila v obeh tehničnih disciplinah, ženska pa teden dni pozneje v obeh hitrih in v alpski kombinaciji.

Po novem pa bodo v Franciji med 2. in 4. decembrom izpeljali tudi tri moške preizkušnje, ki bi jih morali v enakem terminu izvesti v ameriškem Beaver Creeku, a to zaradi previsokih temperatur in pomanjkanja snega ni mogoče. Superveleslalom (v petek), smuk (v soboto) in veleslalom (v nedeljo) bodo tako na progi Oreiller-Killy, ki je bila iz moškega svetovnega pokala izločena skoraj celo desetletje.

Trije smukaški treningi so predvideni za sredo in četrtek. Petkova in sobotna preizkušnja bosta sploh prvi v hitrih disciplinah v tej sezoni, saj so bili v odpoved tekmovanja zaradi pretanke snežne odeje prisiljeni tudi v kanadskem Lake Louise, ki je bil prvotno v koledar svetovnega pokala vpisan 26. in 27. novembra.