Predvsem Bauer prehitro obupal

Slovenska biatlonska dvojica je na tekmi mešanih štafet za svetovni pokal v Kontiolahtiju zasedla skromno 18. mesto.

Objavljeno
12. marec 2017 16.23
Biatlon Pokljuka
J. P.
J. P.

Kontiolahti - Zadnji dan predzadnje postaje biatlonskega svetovnega pokala v Kontiolahtiju je bil namenjen mešanim štafetnim preizkušnjam. Najprej je bila na sporedu tekma posamičnih mešanih štafet, program na Finskem pa bodo zaokrožile še popoldanske klasične (štiričlanske) mešane štafete.

Slovenska odprava je več pričakovala od današnjega prvega izziva, a se Teja Gregorin in Klemen Bauer nista izkazala in sta zasedla 18. mesto med 25 reprezentancami, z dvanajstimi popravami sta za zmagovalno avstrijsko dvojico Liso Thereso Hauser in Simonom Edrom zaostala skoraj dve minuti. Na zmagovalni oder so stopili še Američana Susan Dunklee in Lowell Bailey ter Nemca Laura Dahlmeier in Roman Rees.

»Predvsem Klemen je imel težave in pustil nepokrite tri tarče v ležečem položaju, dobro je vsaj, da se je izognil kazenskemu krogu. Na takšni tekmi moraš hitro in natančno streljati, vsaka sekunda se pozna. Ko je šel s postanka stoje, je imel štiri mesta na dosegu, a po lastnih besedah ni imel več možnosti, da bi jih prehitel. Upal sem, da se mu bo posrečilo, saj pred njim niso bili neki izvrstni tekači, a dejansko ni imel več dovolj moči, da bi švignil mimo. Verjetno je prezgodaj obupal, moral bi vsaj poskusiti prehiteti enega ali dva,« je Bauerjev nastop ocenil trener Tomaš Kos.

O Tejini predstavi pa: »Leže je kar zanesljiva in je storila tisto, kar je sposobna. Stoje pa še vedno nima pravega samozaupanja. Sicer je popravila z rezervnimi naboji, a sem prepričan, da je sposobna streljati brez poprav tudi v stoječem položaju. Brez težav bi morala zadeti ničlo.« Na popoldanski klasični preizkušnji mešanih štafet slovenske barve branijo Anja Eržen, Urška Poje, Miha Dovžan in Rok Tršan

IZIDI

1. Avstrija (Lisa Theresa Hauser 0+4, Simon Eder 0+1) 31:35,1 (0+5)
2. ZDA (Susan Dunklee 0+2, Lowell Bailey 0+3) + 32,8 (0+5)
3. Nemčija (Laura Dahlmeier 0+4, Roman Rees 0+2) 33,3 (0+6)
4. Francija (Anais Chevalier 0+5, Jean Guillaume Beatrix 0+3) 36,5 (0+8)
5. Kazahstan (Galina Višnjevska 0+5, Jan Savicki 0+2) 47,8 (0+7)
18. Slovenija (Teja Gregorin 0+4, Klemen Bauer 0+8) 1:57,2 (0+12)