Prišličevo stanje se na srečo izboljšuje

Smučarskega skakalca Ernesta Prišliča zbudili iz umetne kome.

Objavljeno
18. december 2016 23.29
lvu/skoki
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Ljubljana - Dobre novice prihajajo iz ljubljanskega Kliničnega centra. Zdravstveno stanje nesrečnega smučarskega skakalca Ernesta Prišliča, ki ga je pred dvema tednoma med tekom blizu osrednjega objekta Nordijskega centra v Planici z avtomobilom zbil eden od tamkajšnjih pogodbenih delavcev, se na srečo izboljšuje.

Zdravniki so 23-letnega člana Smučarskega kluba Zagorje in slovenske skakalne reprezentance B, ki je marca letos med preizkusom letalnice bratov Gorišek navdušil z 246-metrskim poletom, medtem zbudili iz umetne kome. Ko je prišel Prišlič k sebi, je - kakor je zaupal njegov klubski trener Zvone Pograjc - najprej izrazil precejšnje razočaranje nad tem, kar se mu je zgodilo. Od te sezone, za katero se je še posebej zavzeto pripravljal, je namreč pričakoval veliko.

Konec koncev bi lahko, potem ko si je pred tremi meseci z dvema 27. mestoma na tekmah za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Čajkovskem priskakal prve točke med elito, pozimi prvič nastopil tudi na kateri od preizkušenj za svetovni pokal v poletih in na njej bi lahko le še potrdil, kako izvrsten letalec je.