Ruski skakalci so za nastop na OI 2018

Mok je Rusijo obtožil sistematičnega dopinga oziroma sistematičnih zlorab protidopinških pravil na različnih športnih dogodkih.

Objavljeno
10. december 2017 21.42
A. V.
A. V.
Moskva - Ruska reprezentanca v smučarskih skokih se je odločila, da bo nastopila na olimpijskih igrah v Pyeongchangu februarja prihodnje leto pod nevtralno zastavo. To je potrdil predsednik ruske zveze za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Dimitrij Dubrovski.

"Naša športna disciplina ima le malo opraviti s politiko. Dobili smo podporo mnogih tako mednarodnih kot nacionalnih zvez. Mislim, da bo tekmovanje pod nevtralno zastavo za naše športnike še večja odgovornost," je za tiskovno agencijo Tass povedal Dubrovski.

Petega decembra je Mednarodni olimpijski komite suspendiral ruski komite zaradi obtožb o dopingu in hkrati prepovedal ruski reprezentanci nastop na zimskih igrah v Pyeongchangu, ki bodo med 9. in 25. februarjem prihodnje leto, pod rusko zastavo.

Mok je Rusijo obtožil sistematičnega dopinga oziroma sistematičnih zlorab protidopinških pravil na različnih športnih dogodkih, vključno z zimskimi OI v Sočiju 2014. Mok bo sicer "dopinško čistim" ruskim športnikom dovolil tekmovati na OI 2018, a pod nevtralno olimpijsko zastavo.