Še tretjič zapored brez paralelne tekme na novega leta dan

Zaradi težavne organizacije in pomanjkanja sredstev so prireditelji v Münchnu že odpovedali paralelni veleslalom.

Objavljeno
02. oktober 2015 19.47
ap/Germany Alpine Skiing World Cup
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

München - Z eno novejših domislic v svetu alpskega smučanja, tekmo svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu na novega leta dan, je očitno res križ. Münchenski prireditelji so prihodnjo odpovedali že v začetku oktobra, uradno zaradi težavne organizacije, zadnja leta jim je večkrat ponagajalo vreme, in pomanjkanja sredstev.

To je že tretja zaporedna odpoved nesrečne preizkušnje, minuli dve leti so bili prireditelji v ta korak prisiljeni zavoljo pomanjkanja snega, a so z odločitvijo odlašali do zadnjega in jo sprejeli le nekaj dni pred predvideno izvedbo. Nemška smučarska zveza se zamisli o tekmi na novega leta dan še ni odpovedala, a bo v sodelovanju s krovno organizacijo (FIS) iskala drugačne rešitve, tekme v Münchnu naj bi tako v novi obliki zaživele leta 2017.

»Prvi januar je izjemno atraktiven datum, ko se lahko alpsko smučanje zelo odmevno predstavi. Zato bomo ta datum z veseljem uporabili za izvedbo preizkušenj tudi v prihodnje,« je novico o odpovedi zanimivega dogodka na griču v olimpijskem parku v Münchnu pospremil direktor tekmovanj FIS Markus Waldner. V Nemčiji so tovrstno tekmo prvič pripravili leta 2011 in drugič dve leti pozneje, vsa preostala tri leta pa so bili prireditelji tekmovanje prisiljeni odpovedati.