Skakalec Ernest Prišlič še vedno v komi

V 23-letnega člana slovenske skakalne reprezentance B je v Planici z avtomobilom trčil eden od tamkajšnjih zaposlenih.

Objavljeno
07. december 2016 22.57
lvu/skoki
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Ljubljana - Kar so »skrivali« odgovorni v Planici in pri Smučarski zvezi Slovenije, so izbrskali pri enem od poljskih športnih spletnih medijev. Smučarskega skakalca Ernesta Prišliča, ki je - mimogrede - marca letos med preizkusom letalnice bratov Gorišek poletel kar 246 metrov daleč, je med nedeljskim ogrevanjem oziroma tekom v dolini pod Poncami nedaleč stran od osrednjega objekta Nordijskega centra z avtomobilom tako hudo zbil eden od tamkajšnjih zaposlenih, da član slovenske reprezentance B v ljubljanskem Kliničnem centru še vedno leži v (umetni) komi.

Skakalec je po neuradnih podatkih utrpel hujše poškodbe glave, zaradi možganskih krvavitev naj bi ga v umetni komi ohranjali vsaj 14 dni. Njegovo stanje je sicer za zdaj stabilno, če ne bo zapletov, bodo po dveh tednih začeli s prebujanjem, je poročala STA.

Prišlič, ki je 30. septembra dopolnil 23 let, ima med drugim tudi zlomljeno golenico in počeno očesno dno. V Planici se je z ekipo B pripravljal za uvodne tekme celinskega pokala 2016/17, ki se bo v petek začel v Vikersundu. Skakalec iz SK Zagorje, ki se je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Libercu leta 2013 skupaj z Jako Hvalo, Cenetom Prevcem in Anžetom Semeničem ovenčal z zlato lovoriko, se je v »drugi svetovni ligi« najvišje zavihtel 20. februarja letos s tretjim mestom v Iron Mountainu, med elito pa si je pred tremi meseci v Čajkovskem z dvema 27. mestoma priskakal osem točk v veliki nagradi Mednarodne smučarske zveze (FIS).

S Policijske uprave Kranj so sicer že v nedeljo sporočili, da je pešca zbil voznik, ki je imel zaledenela stekla. Policisti proti vozniku vodijo postopek.