Slovakinjam stopničke, Slovenkam nova ničla

Ženski slalom v Flachauu: druga zaporedna zmaga Veronike Velez Zuzulove, ob njej prvič rojakinja Petra Vlhova.

Objavljeno
16. januar 2016 00.47
Špela Robnik
Špela Robnik
Flachau – Če so slovenske športnike že mnogokrat zamenjali s slovaškimi, je bilo bržkone doslej v smučanju prej obratno. A Veronika Velez Zuzulova in Petra Vlhova (četudi ne trenirata skupaj) v tej sezoni skrbita, da je tudi Slovaška postala prava smučarska velesila. Na drugi strani Slovenija znova ni imela finalistke slaloma.

»Res se na smučeh odlično počutim in le upam lahko, da bo ta niz še trajal,« je bila presrečna 31-letna zmagovalka in se neizmerno veselila tudi z rojakinjo na tretjem mestu, znova je bila del najboljše trojice tudi Švedinja Frida Hansdotter.

Slovenske smučarke so v torkovem slalomu obstale v nemogočih razmerah, tokrat pa premalo odločno krenile po točke. Katarina Lavtar, ki bi lahko bolje izkoristila priložnost, je finale zgrešila za dve stotinki sekunde, Ana Bucik za enajst, blizu je bila tudi Maruša Ferk, Klara Livk še nabira izkušnje. Ob boljših štartnih številkah bi bile lahko bolj konkurenčne, zato je Šteharnik že napovedal, da bodo ponje odšli tudi na tekme nižje ravni. To bo njihova misija do Zlate lisice. »Ana ima tudi težave z gležnjem. Če je proga dobra, na to pozabi, če pa jo trese v smučinah, se pojavijo bolečine,« je trener povedal o Bucikovi, ki se je sicer poškodovala že v Lienzu. Tam je odprte račune pustila njena starejša soimenjakinja Drevova, potem ko je vodila po prvem nastopu. Novo priložnost v veleslalomu bo imela jutri: »Ostajam realna in ne napovedujem uvrstitev na vrh. Uvrščati se želim v deseterico.« Nastopile bodo še Lavtarjeva, Tina Robnik in Meta Hrovat.