Štefan Hadalin z nekdanjim serviserjem Lare Gut

Najuspešnejši slovenski slalomist minule sezone je zamenjal opremljevalca smuči, presedlal je k Rossignolu.

Objavljeno
23. junij 2017 11.31
J. P.
J. P.

Ljubljana - Mladi slovenski alpski smučar Štefan Hadalin bo v olimpijsko sezono (igre bodo februarja prihodnje leto v Južni Koreji) vstopil na novih smučeh. Obetavni 22-letni Vrhničan je novega opremljevalca našel v Rossignolu, njegov novi serviser pa bo Italijan Barnaba Greppi, ki je v preteklosti sodeloval tudi s švicarsko zvezdnico Laro Gut.

»Zamenjal sem opremljevalca smuči in se preselil k Rossignolu. Z novo opremo in serviserjem, kar je bilo ključno za menjavo. V ponedeljek grem prvič na sneg. V menjavi vidim potencial, ki ga lahko še unovčim v veleslalomu, kar je za prihodnost zagotovo dobra naložba,« je STA povzela Hadalinove besede, izrečene na druženju s sedmo silo v Solkanu.

Hadalin, v minuli sezoni najuspešnejši slovenski slalomist, tvori našo ekipo za svetovni pokal v tehničnih disciplinah, v kateri je še vodilni veleslalomist Žan Kranjec. V ponedeljek se bosta podala na sneg, na prelaz Stelvio v Italiji, kjer bosta imela tri dni časa za preizkus opreme, preden se bosta 10. avgusta podala na južno poloblo, v argentinsko Ushuaio.