Teja Gregorin: Nič novega, vse se zalomi pri streljanju!

Slovenska biatlonka je na zasledovalni preizkušnji SP v Hochfilznu zasedla 35. mesto, zmago ubranila Laura Dahlmeier.

Objavljeno
12. februar 2017 15.07
BIATHLON-WORLD/
J. P.
J. P.

Hochfilzen - Potem ko je morala na šprinterski preizkušnji za štiri sekunde predse spustiti Čehinjo Gabrielo Koukalovo, si je nemška biatlonka Laura Dahlmeier na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu danes pokorila konkurenco na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji in ubranila lansko lovoriko. Resda ni bila brezhibna na strelišču, že na prvem postanku ji je namreč roka enkrat zadrhtela, vseeno pa je ciljno črto prečkala 11,6 sekunde pred belorusko povratnico Darjo Domračevo, ki ni niti enkrat sprožila v prazno, izhodišče pa je popravila za kar 25 mest.

Na stopničkah je vnovič končala tudi Koukalova, ki bi brez težav zmagala ob nekoliko natančnejšem strelskem nastopu, po treh zgrešenih strelih pa je za nemško zmagovalko zaostala za 16,6 sekunde. Slovenske barve je zastopala zgolj Teja Gregorin, ki je trideseto izhodišče pokvarila za pet mest, od Dahlmeierjeve pa je bila počasnejša za dve minuti in 20 sekund. Prva dva strelska postanka je opravila z odliko, na preostalih dveh pa se ji je roka po dvakrat zašibila in je zdrsela po razpredelnici nekoliko navdzol.

»Nič novega za to sezono. Vse se zalomi pri streljanju. Še vedno ne prenesem strelske forme s treninga na tekmo. Štafetna ničla je bila očitno muha enodnevnica. Tolikokrat sem bila že v deseterici v karieri, da me niti malo ne gane, če se nahajam na 18. mestu po polovici preizkušnje. To definitivno ni razlog, biti mora nekje drugje, a ga očitno ne najdem. Vsake tekme se lotim na polno, pa se vselej zalomi pri streljanju. Upam, da se na posamični ne bo in bom popravila vtis iz Hochfilzna. To je ena zadnjih priložnosti. Če ne bo nekaj posebnega, je za skupinski štart bolj malo možnosti, so pa še vedno, zato še nisem vrgla puške v koruzo,« je pojasnila Gregorinova.

»Začetek je bil zelo dober, Teja je bila odlično tekaško razpoložena. Napredovala je proti vodilnim. Dva zgrešena strela stoje sta nas precej stala. Priložnost je bila zelo lepa, smuči odlične, prav tako razmere na strelišču. Tako da nimamo izgovorov. Sledi nekaj počitka, oba prosta dneva bosta lažja. Za nami je serija tekem. Priprava je bila dobra. Nabirali bomo moč in se skušali kar najbolje regenerirati,« pa je komentiral trener Tomaš Kos.

IZIDI ŽENSKEGA ZASLEDOVANJA

1. (2.) Laura Dahlmeier (Nem) 28:02,3 (1)
2. (27.) Darja Domračeva (Blr) + 11,6 (0)
3. (1.) Gabriela Koukalova (Češ) 16,6 (3)
4. (24.) Irina Starih (Rus) 35,9 (0)
5. (28.) Justine Braisaz (Fra) 36,1 (1)
6. (7.) Marie Dorin Habert (Fra) 36,3 (3)
7. (12.) Kaisa Mäkäräinen (Fin) 37,2 (1)
8. (10.) Anastazija Merkušina (Ukr) 48,5 (0)
9. (9.) Celia Aymonier (Fra) 57,7 (2)
10. (21.) Dorothea Wierer (Ita) 1:02,9 (3)
35. (30.) Teja Gregorin (Slo) 2:20,6 (4)