Tim Mastnak rešil slovensko čast

Na drugem paralelenem veleslalomu v Banskem je zasedel dvanajsto mesto, kar je njegov tretji najboljši dosežek v karieri.

Objavljeno
05. februar 2017 13.41
regent/TIM MASTNAK
J. P.
J. P.

Bansko - Po ponesrečenem nastopu slovenskih deskarjev na snegu v petkovem prvem od dveh paralelnih veleslalomov svetovnega pokala v Bolgariji, ko se nikomur ni posrečilo prebiti v izločilne boje, je bil izplen na današnji drugi preizkušnji za odtenek boljši, saj je čast uspešno rešil Tim Mastnak. Z dvema solidnima nastopoma - na modri progi je bil deseti in na rdeči trinajsti - je namreč vpisal osmi čas kvalifikacij, kar mu je za tekmeca v osmini finala namenilo Kasparja Flütscha, ki sta ju v kvalifikacijah ločili pičli dve stotinki. Švicar je bil na prvi stopnički izločilnih bojev 44 stotink hitrejši, s čimer je izločil Mastnaka, ki pa je z dvanajstim mestom vseeno vpisal najboljši dosežek sezone in tretjega najboljšega v karieri na preizkušnjah te ravni.

Zmage se je veselil 34-letni francoski starosta Sylvain Dufour, ki je najboljšo deseterico naskakoval še v času Dejana Koširja, torej pred debelim desetletjem. Konkurenco si je pokoril šele četrtič, prvič po debelih treh letih. Mastnak je bil v kvalifikacijah od najhitrejšega, domačega asa Radoslava Jankova (v velikem finalu je storil napako), počasnejši skoraj dve sekundi. Jure Hafner je bil na 23. mestu za izločilne boje prepočasen za pol sekunde, Rok Marguč pa se z 39. časom prve kvalifikacijske proge sploh ni prebil na drugo, potem ko je storil napako. Med dekleti se je skozi kvalifikacijsko sito najhitreje zavihtela Rusinja Alena Zavarzina, ki je bila najprepričljivejša tudi v izločilnih bojih in se veselila prve zmage v sezoni in tretje v karieri, obe slovenski zastopnici pa sta šli na progo zgolj enkrat. Gloria Kotnik je zasedla 34., Iva Polanec pa 40. mesto.