Tina Maze na laureusu v Šanghaju

Tina Maze bo obiskala Šanghaj, kjer bodo v sredo podelili laureuse, največja vsakoletna športna priznanja.

Objavljeno
13. april 2015 11.43
Tina Maze po svetovnem prvenstvu v svojem apartmaju, Beaver Creek 14. februar 2015
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

Šanghaj - Slovenska smučarska šampionka Tina Maze ima te dni polne roke dela. Potem ko je uradno zaključila tekmovalno sezono, je bila v soboto v Bolzanu gostja na zaključku sezone v Italiji, kjer so najboljši smučarji in smučarke sezone dobili priznanja. Tako jih je Mazejeva podelila najboljšim mladim smučarkam in smučarjem v pokalu opremljevalca Energiepure. Sicer pa dvakratno olimpijsko zmagovalko v naslednjih dneh čaka gostovanje v Šanghaju, kjer bodo v sredo podelili laureuse, največja vsakoletna športna priznanja.

Mazejeva je tudi letos med najboljšimi šestimi športnicami sveta, skupaj z atletinjama Valerie Adams in Genzebe Dibaba, tekačico na smučeh Marit Bjørgen ter teniškima igralkama Li Na in Sereno Williams.

Na gala predstavi bosta skupaj z Andreo Massijem spoznala mnoge nekdanje zvezdnike in najboljše športnike sveta, med drugimi Nadio Comaneci, Dawn Fraser, Michaela Johnsona, Edwina Mosesa, Marka Spitza, Yao Minga, Emersona Fitipaldija, Robbyja Naisha, Erica Cantonaja in Marvelousa Marvina Haglerja, a tudi zvezdnice in zvezdnike iz sveta filma, hollywodskega zvezdnika Billa Murraya in korejsko igralko Ha Ji-won ter Benedicta Cumberbatcha in »supermana« Henrya Cavilla, ki bosta letošnja gostitelja podelitve.