Tina Maze brez tekmovalne energije za nadaljevanje

Ob predstavitvi slikanice Primoža Suhodolčana je Tina Maze že namignila, da se najbrž ne bo več vrnila na tekmovanja.

Objavljeno
30. marec 2016 16.11
Tina Maze
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana − Vse odkar je najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze lani sporočila, da si bo vzela enoletni premor, potem pa se odločila, kako naprej, nad njeno kariero visi velik vprašaj. Črnjanka se je v tem letu posvetila sponzorskim obveznostim, se poskusila v novinarskih vodah in se ukvarjala s študijem, po letu dni pa jo zdaj že vsi čedalje pogosteje sprašujejo, kako se je odločila in kdaj bo odločitev sporočila.

Mazejeva se je odgovoru doslej spretno izmikala, kljub temu pa že nekajkrat, tudi v pogovoru za Delo, dala vedeti, da ji vrnitev med tekmovalne količke ne diši najbolj. Pred časom je v Kranjski Gori vrgla kost, da bi se morda vseeno lahko še poskusila v smuku in superveleslalomu, danes pa ob predstavitvi slikanice Primoža Suhodolčana Tina in medvedja moč dejala, da ne čuti več prave tekmovalne energje.

»Sama pri sebi že nekaj časa vem, kaj in kako. Z uradno odločitvijo bom počakala, da jo vsi prejmejo. In seveda ne morem lagati: če nimam prave tekmovalne energije, ne morem lagati, da jo imam, ker je nimam. Jasno pa se je treba odločiti,« je povedala za TV Slovenija in še dejala, da želi biti korektna do vseh in sklicati novinarsko konferenco, na kateri bo uradno sporočila svojo odločitev. Je pa otrokom, ki so jo vprašali, ali bo še smučala, precej iskreno namignila: »Bolj ne kot ja ...«