Usoda ga ne mara: »Schlieri« spet poškodovan

Rekorder po številu zmag v skakalnem svetovnem pokalu ne bo šel pod nož, temveč se bo zdravil s fizioterapijo.
Objavljeno
31. oktober 2017 17.38
J. P.
J. P.

Ramsau - Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer nima sreče, saj se je na treningu pred začetkom olimpijske sezone vnovič poškodoval. V Ramsauu si je namreč natrgal stranske vezi desnega kolena, po navedbah iz avstrijskega tabora pa mu ne bo treba pod nož, temveč bo poskušal poškodbo sanirati na drugačne načine, poroča STA.

»Treba je opozoriti na srečo v nesreči, namreč da je križna vez ostala nedotaknjena in koleno stabilno. To je tudi razlog, zakaj smo se odločili za konzervativno zdravljenje s fizioterapijo,« je pojasnil reprezentančni zdravnik Wulf Glötzer in dodal, da rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu ne bo smel skakati vsaj nekaj tednov in bo zato prisiljen izpustiti uvodno dejanje sezone sredi novembra v Wisli.

»Ni prijetno, ko se ti to pripeti ravno pred začetkom tekmovalne zime, toda takšne stvari moram sprejeti. Biti moram potrpežljiv, čeprav komaj čakam prve preizkušnje,« je poudaril 27-letni olimpijski zmagovalec in šestkratni svetovni prvak, večinoma na ekipnih tekmah. »Schlieri« je imel v preteklosti že hude preglavice s kolenoma, zaradi strganih vezi desnega je bil prisiljen izpustiti tudi štart minule sezone, med katero se je poškodoval še enkrat.