V St. Moritzu veliko novega snega, danes brez smukaških treningov

V St. Moritzu se začenja 44. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Odpovedali so oba današnja treninga.

Objavljeno
06. februar 2017 11.59
ALPINE-WORLD/
Š. Ro.
Š. Ro.

St. Moritz -Alpski smučarji in smučarke so že zbrani v St. Moritzu, kjer se danes začenja 44. svetovno prvenstvo. Prvi dan sicer še ne bo tekmovalno obarvan, na sporedu sta bila namreč le oba smukaška treninga.

Na švicarskem prizorišču je v prejšnjih dneh zapadlo kar nekaj novega snega (na štartu do 35 cm, v cilju pa 12 cm), zato so prireditelji oba treninga odpovedali. Ženski trening, ki je bil načrtovan za ob 10.30, so najprej preložili za dve uri, na 12.30, naposled pa odpovedali kar oba prva smukaška preizkusa terena.

Zares se bo v St. Moritzu začelo jutri, ko bo ob 12. uri na sporedu tekma ženskega superveleslaloma. Med favoritkami bo seveda tudi naša Ilka Štuhec, ki je dobila zadnjo tekmo v tej disciplini, pred tednom dni v Cortini d'Ampezzo. Naslov iz Beaver Creeka brani Avstrijka Anna Veith, ki se v tej sezoni vrača po dolgotrajni poškodbi, a je prav na zadnji tekmi v Italiji že dosegla zmagovalni oder in napovedala, da je ne gre kar tako odpisati. Na stavnicah je sicer v veliki prednosti domača adutinja Lara Gut, ki je dobila tri superveleslalome v tej zimi.

 

 

Razmere na slovenskih smučiščih preverite na smucisca.delo.si