Višnarjeva v kvalifikacijah napovedala boj za vrh

Slovenska smučarska tekačica je v šprintu v klasičnem koraku v Drammnu vpisala drugi najboljši kvalifikacijski dosežek.

Objavljeno
08. marec 2017 14.58
iza-Dachstein
J. P.
J. P.

Drammen - Če se po jutru dan pozna, bi utegnila slovenska smučarska tekačica Katja Višnar danes popoldne (s štartom ob 15.30) krojiti vrh na šprinterski tekmi svetovnega pokala v klasičnem koraku v skoraj domačem Drammnu. V kvalifikacijah je namreč zabeležila drugi najboljši čas, 57 stotink je bila od nje hitrejša zgolj Finka Krista Pärmäkoski. Mesto v izločilnih bojih si je z dvajsetim časom kvalifikacij (+ 4,52) zagotovila tudi druga slovenska zastopnica Anamarija Lampič, ki še vedno nosi turkizno majico vodilne med tekmovalkami do 23 let.

Drammen je za slovenski smučarski tek razmeroma ugodno prizorišče, saj je na njem Petra Majdič med letoma 2006 in 2008 enkrat zmagala in dvakrat zasedla drugo mesto, medtem ko je bila Višnarjeva v letih 2014 in 2015 tu dvakrat šesta. V tej tekmovalni zimi se je v posamični konkurenci enkrat že zavihtela v šprinterski finale, pred dobrim mesecem dni je bila v olimpijskem Pjongčangu šesta na tekmi, na kateri je bila senzacionalno za vso konkurenco prehitra Lampičeva. 

V moški konkurenci je v kvalifikacijah uspešno nastopil Janez Lampič, ki je postavil 16. čas. Najhitrejši je bil domačin Johannes Hoesflot Klaebo.