Weiratherjeva spredaj, Slovenki zadaj

Najhitrejšo trojico je na prvem treningu pred sobotnim šprinterskim smukom v Altenmarktu ločilo zgolj 11 stotink.

Objavljeno
07. januar 2016 14.28
J. P.
J. P.

Altenmarkt - Pred alpskimi smučarkami je prvi izziv v hitrih disciplinah za svetovni pokal v novem koledarskem letu. Altenmarkt bo v soboto gostil smuk in dan pozneje še superveleslalom, ki bosta nadomestila odpadli peizkušnji iz St. Antona, danes pa so pod streho že spravili prvega od dveh treningov, na katerem je bila najhitrejša predstavnica Liechtensteina Tina Weirather.

Prvi zasledovalki za njo nista zaostali veliko: domača adutinja Nicole Schmidhofer le šest stotink, vodilna smukačica sezone (skupaj s Švicarko Fabienne Suter, ki bo Altenmarkt prisiljena izpustiti) in zmagovalka uvodnih dveh preizkušenj v Lake Louise, Američanka Lindsey Vonn, pa še pet več. Lara Gut, ki je s tekmicami opravila nazadnje v Val d'Iseru, je na četrtem mestu zaostala že 46 stotink.

Slovenski predstavnici se nista izkazali in sta obtičali v ozadju. Ilka Štuhec je na 36. mestu zaostala sekundo in tri četrt, Vanja Brodnik pa je bila na 46. mestu še pol sekunde počasnejša. Specifika sobotnega šprinterskega smuka bo v tem, da ga bodo izvedli v dveh nastopih, finale si bo - po vzoru tehničnih disciplin - zagotovila le najboljša trideseterica s prve proge.