Zmagoslavje Eme Klinec in Tomaža Nagliča

Na tradicionalni skakalni reviji v Mostecu sta zmagala Ema Klinec in Tomaž Naglič, bučen aplavz tudi za Primoža Peterko.

Objavljeno
07. junij 2015 01.08
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana - Na tekmi mešanih parov v smučarskih skokih, ki so jo v sklopu tradicionalne mednarodne revije včeraj pripravili v Ilirijinem centru Mostecu, sta se zmage veselila Ema Klinec in Tomaž Naglič. Člana SSK Alpina Žiri sta s skokoma, dolgima 57,5 in 58,5 metra, pred več sto gledalci za natanko meter ugnala domačina Uršo Bogataj in Tineta Bogataja.

Na tretje mesto se je zavihtela zagorsko-češka naveza Katja Požun-František Holik, ki je bila v malem finalu za tri metre boljša od češko-mengeške dvojice Zdena Pešatova-Anže Lanišek. Špela Rogelj (Ilirija) in Jurij Tepeš (Dolomiti), ki sta bila dan poprej najhitrejša v kartingu, sta izpadla v drugem krogu oziroma v četrtfinalu, v katerem sta morala priznati premoč Požunovi in Holiku.

Bučen aplavz si je z dolgim »prikaznim« skokom na 40-metrski napravi prislužil tudi Primož Peterka, dvakratni skupni zmagovalec svetovnega pokala, ki po koncu kariere deluje kot pomočnik glavnega trenerja v naši ženski skakalni vrsti. Po nastopu so ga obkrožili številni otroci in prosili za avtograme. Ker jih je bilo toliko, se je raje kar usedel, da je lahko ustregel vsem. »Zdaj je že v redu, na vrhu pa je bilo peklensko vroče,« se je po več minutnem podpisovanju pošalil 36-letni Moravčan.