Aretiran po napadu na novinarja 

Roberto Spada se je znašel v priporu, potem ko je po medijih zaokrožill posnetek njegovega napada na televizijsko ekipo.
Objavljeno
11. november 2017 10.47
Roberto Spada (2R), brother of Ostia clan chief Carmine, leaves the barracks of the Carabinieri to be brought into jail, Ostia, Italy, 09 November 2017. Spada was in custody after attacking a RAI State broadcaster TV crew in the coastal town near Rome.
Ju. K.
Ju. K.
Italijanska policija je aretirala brata znanega mafijskega šefa, potem ko je ta napadel televizijsko ekipo italijanske nacionalne televizije Rai in novinarju zlomil nos. Napad, ki se je zgodil v rimskem obmorskem predelu Ostia, je ekipi oddaje Nemo uspelo posneti na kamero, novinarski prispevek pa je na koncu postal obremenilni dokaz proti Robertu Spadi, ki se je zaradi namerne povzročitve resne telesne poškodbe »z mafijskimi metodami« v petek znašel v priporu.

Posnetek, ki je v zadnjih dneh pretresel Italijo, kaže, kako novinar Daniele Piervincenzi bratu znanega mafijskega šefa Carmina Spade, ki v zaporu prestaja desetletno zaporno kazen, postavi vprašanje o tem, zakaj na družabnih omrežjih podpira neofašistično organizacijo CasaPound. Ker mu ta noče odgovoriti, Piervincenzi vprašanje večkrat ponovi, dokler Spadi dokončno ne popustijo živci in novinarja z vso silo z glavo udari v nos. Takoj za tem izvleče pendrek in z njim najprej začne udarjati po novinarju, kasneje pa še po snemalcu Edoardu Anselmiju, ki sta v Ostio prišla narediti prispevek o prihajajočem drugem krogu lokalnih volitev, na katerih je CasaPound prejšnjo nedeljo prejela skoraj desetodstotno podporo.

Še pred aretacijo Spade je italijanska politika odločno in enotno obsodila napad na televizijsko ekipo. Rimska županja Virginia Raggi je na twitterju sporočila, da je nasilje klana Spada nedopustno. Od Spade so se distancirali tudi neofašisti, ki so v zadnjih letih izkoristili predvsem slabe socialne razmere v Ostii in z deljenjem pomoči revežem precej povečali svojo priljubljenost.