Na ledeniku na jugu Švice našli trupli 75 let po izginotju

Identifikacija trupel še poteka, a najverjetneje gre za Marcelina in Francine Dumoulin, ki ju pogrešajo od leta 1942.

Objavljeno
19. julij 2017 11.43
TOPSHOT-SWITZERLAND-MOUNTAINS-ACCIDENT-OFFBEAT
Ka. M., STA
Ka. M., STA

Ženeva − Na ledeniku na jugu Švice so prejšnji teden našli povsem ohranjeni trupli švicarskega para, ki je izginil pred 75 leti. Na 2615 metrih nadmorske višine so ob moškem in ženski našli tudi nahrbtnika, steklenico, knjigo in uro.

Trupli je našel eden od zaposlenih smučarskega središča Glacier 3000 v masivu Diablerets na jugu Švice, poroča švicarski časnik Le Matin.

»Gre za moškega in žensko, oblečena v oblačila iz obdobja druge svetovne vojne,« je povedal direktor središča Bernard Tschannen. »Led ju je povsem zaščitil, njuni predmeti pa so popolnoma nedotaknjeni.«

»Verjetno sta padla v razpoko v ledeniku,« je še pojasnil in dodal, da so trupli odkrili zaradi taljenja ledenika.

S testom DNK nameravajo potrditi identiteti trupel, vendar pa je 79-letna Marceline Dumoulin prepričana, da gre za njena starša, ki ju pogrešajo od 15. avgusta 1942. 40-letni čevljar Marcelin in njegova 37-letna žena Francine, učiteljica, sta živino gnala na pašo, od koder se nista vrnila.

Po dveh mesecih neuspešnega iskanja so njunih sedem otrok dali v rejniške družine. »Vse svoje življenje ju iščemo brez premora. Nikoli nismo mislili, da jima bomo lahko pripravili pogreb, kakršnega si zaslužita,« je za Le Matin povedala hči, ki je bila ob izginotju staršev stara štiri leta.