Clintonova prvič spregovorila o težkem obdobju po volitvah

Njen govor ni bil zgolj refleksija volilne tekme in poraza, temveč tudi poziv Američanom, naj ne obupajo.

Objavljeno
17. november 2016 10.49
USA-CLINTON/
Ju. K.
Ju. K.

Washington − Hillary Clinton je prvič po porazu na ameriških volitvah proti Donaldu Trumpu javno spregovorila o svojih občutkih in razočaranju nad volilnim izidom, vse tiste, ki so ji 8. novembra namenili svoj glas, pa pozvala, naj se še naprej borijo za ameriške vrednote in naj »nikoli ne obupajo«.

Demokratska predsedniška kandidatka je med nastopom na dobrodelni prireditvi v Washingtonu, ki jo je pripravila organizacija za pomoč otrokom Children's Defense Fund, v čustvenem in odkritem govoru priznala, da je za njo težko obdobje. »Da sem nocoj prišla sem, ni bilo lahko. V zadnjem tednu sem doživela nekaj trenutkov, ko sem se hotela stisniti s knjigo v rokah in nikoli ne izstopiti več iz hiše.« Kljub temu je izrazila prepričanje, da ves trud, ki ga je vložila v kampanjo, in dejstvo, da je prišla tako daleč, nista bila zaman.

Njen govor po poročanju CNN ni bil zgolj refleksija volilne tekme in poraza, temveč tudi poziv Američanom, naj v prihodnjih štirih letih ne pozabijo na svoje vrednote in nadaljujejo boj za bolj »inkluzivno in velikosrčno« Ameriko.

»Vem, da so se mnogi v zadnjem tednu vprašali, ali je to še ista država. Razlike, ki so jih razkrile te volitve, so globoke. Toda prosim, poslušajte me, ko pravim, da je Amerika tega vredna. Tega so vredni naši otroci. Verjemite v našo državo, še naprej se borite za naše vrednote in nikoli ne obupajte,« je na občinstvo in svoje podpornike apelirala Clintonova.

Med govorom je tudi namignila, kaj si želi početi v prihodnje, zdaj ko je njena politična kariera po vsej verjetnosti končana. Svojo pozornost bi lahko preusmerila na pomoč otrokom. »Vse dokler otroci v ZDA živijo v revščini in strahu, vse dokler se to dogaja kjer koli na svetu, imamo pred seboj veliko dela,« je poudarila.