Našli sedemletnika, ki so ga starši za kazen pustili v gorah

Dečka so našli v vojaški koči, približno pet kilometrov od kraja, kjer so ga pogrešili.

Objavljeno
03. junij 2016 11.02
JAPAN-CHILD-MISSING
Ma. Ja.
Ma. Ja.

Tokio − Zgodba sedemletnega japonskega dečka po imenu Jamato se je skoraj teden dni zatem, ko so ga starši za kazen pustili v goratem predelu japonskega otoka Hokaido, končala srečno. Dečka so našli v vojaški koči, približno pet kilometrov od kraja, kjer so ga pogrešili.

Sedemletnika je nepoškodovanega in zdravega našel vojak, ki sicer ni bil vključen v iskalno akcijo, poroča AFP. Po navedbah tujih medijev si je Jamato zavetje poiskal v vojaški koči brez ogrevanja, kjer je skoraj teden dni spal na žimnicah. Pil je le vodo iz pipe, a bil je lačen in je nemudoma prosil za hrano. Čeprav ni bil poškodovan, so ga s helikopterjem preventivno prepeljali v bolnišnico, kjer so ga pričakali starši.

Ti so ga pogrešali vse od sobote. Dečkova starša sta policistom sprva dejala, da se je izgubil med pohodom in nabiranjem zelišč, pozneje pa priznala, da sta mu za kazen, ker se ni primerno vedel ter je v ljudi in avtomobile metal kamenje, naročila, naj zapusti avtomobil. Ko sta se čez nekaj minut vrnila na kraj, kjer sta ga pustila, ga ni bilo več.

Na dečkova starša se je usul plaz kritik, policija pa razmišlja, da bi ju obtožila malomarnega ravnanja in zapostavljanja otroka. Oče dečka je novinarjem sicer povedal, da se mu je opravičil, ker mu je povzročil bolečino, poroča AFP. Poleg tega se je opravičil tudi šoli, reševalcem in vsem drugim, ki jim je reševanje povzročilo težave.