V eksploziji ob mehiški pediatrični bolnišnici mrtvi in ranjeni

V eksploziji tovornjaka cisterne sta bili ubiti najmanj dve osebi, večje število ljudi je ranjenih.

Objavljeno
29. januar 2015 23.16
Mexico Hospital Explosion
De. P., Delo.si, STA
De. P., Delo.si, STA
Ciudad de Mexico − Ob pediatrični bolnišnici v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico je danes eksplodiral tovornjak cisterna, pri čemer sta bili po uradnih podatkih ubiti dve osebi, med njima en otrok, ranjenih je 66 ljudi. Po besedah vodje civilne zaščite v mehiški prestolnici Fausta Luga so mnogi še ujeti v ruševinah in jih zdaj iščejo, tudi s psi.

Čez dan so se poročanja o številu smrtnih žrtev zelo razlikovala, nazadnje so govorili o najmanj sedmih, med katerimi so bili štirje dojenčki. Župan Ciudada de Mexica Miguel Angel Mancera pa je pozneje sporočil, da sta uradno potrjeni dve smrti − ženske in mladoletnika. Ranjenih je bilo 66 ljudi, od katerih jih je 22 huje ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Večino je poškodovalo razbito steklo.

V eksploziji so se zrušile tri četrtine zgradbe v mestni četrti Cuajimalpa, v kateri sta pediatrična bolnišnica in porodnišnica. Po eksploziji so iz varnostnih razlogov evakuirali celotno poslopje, v katerem je bilo veliko dojenčkov.

Župan je še povedal, da so priprli tri moške, ki so prišli s tovornjakom cisterno. Dva sta ranjena.

Eksplozija je odjeknila med pretakanjem plina iz tovornjaka v bolnišnične rezervoarje. Najverjetneje je eksplodiralo zaradi preluknjane cevi. Preiskava dogodka še poteka. Po eksploziji je izbruhnil požar, ki pa so ga gasilci že pogasili.

Mehiški predsednik Enrique Peña Nieto je izrazil sožalje svojcem in žrtvam.