V napadu IS na vzhodu Sirije najmanj 26 mrtvih

Med žrtvami eksplozije avtomobila bombe je po poročanju tujih tiskovnih agencij tudi 12 otrok.
Objavljeno
17. november 2017 21.13
MIDEAST-CRISIS/SYRIA
K. M., STA
K. M., STA

Damask- V eksploziji avtomobila bombe, ki jo je na vzhodu Sirije podtaknila skrajna skupina Islamska država (IS), je življenje izgubilo najmanj 26 ljudi, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Med žrtvami so večinoma begunci.

IS se je z napadom želela maščevati skupini civilistov, ki je zbežala iz svojih vasi. V eksploziji v bližini mesta Deir ez Zor je med drugim umrlo 12 otrok, ranjenih pa je bilo več deset ljudi. Zaradi hudih poškodb pričakujejo, da bo število žrtev še naraslo, je po poročanju AFP povedal Rami Abdel Rahman, predsednik Sirskega observatorija za človekove pravice.

IS še vedno nadzoruje približno četrtino z nafto bogate pokrajine Deir ez Zor in se krvavo bori za obstanek na dveh frontah. Na eni strani se bori proti sirskemu režimu, ki ga podpirajo ruske letalske sile, na drugi pa proti Sirskim demokratičnim silam, ki jih podpirajo ZDA.

Najhuje je v bližini mesta Albu Kamal ob iraški meji. Od tam po poročanju francoske tiskovne agencije AFP beži vedno več civilistov.