Dva dni po napadih v Bruslju umorjen varnostnik v jedrski elektrarni

Ker mu je storilec ukradel varnostno kartico, so oblasti postale pozorne.

Objavljeno
26. marec 2016 12.46
S. P., STA
S. P., STA
Bruselj - Dva dni po terorističnih napadih v Bruslju je bil umorjen varnostnik v belgijski jedrski elektrarni, ki naj bi bila po poročanju medijev možna tarča teroristov, je poročal lokalni časnik Derniere Heure, ki se sklicuje na policijske vire. Storilec mu je ukradel kartico za vstop v jedrsko elektrarno.

Varnostnik, ki je sprehajal psa, je bil ustreljen v četrtek zvečer v Charleroiju, južno od belgijske prestolnice. Ker mu je storilec ukradel varnostno kartico, so oblasti postale pozorne, je poročal časnik.

Derniere Heure je pred tem v četrtek poročal, da sta bruseljska samomorilska napadalca Khalid in Ibrahim El Bakraoui načrtovala napade na belgijski jedrski elektrarni in da je aretacija pariškega napadalca Salaha Abdeslama pospešila njune načrte.

Po poročanju časnika naj bi brata namestila skrito kamero pred domom direktorja belgijskega jedrskega raziskovalnega programa.

Policija je med protiteroristično akcijo v stanovanju še enega osumljenca iz te teroristične celice Mohammeda Bakkalija našla več deset ur posnetkov prvega moža belgijskega jedrskega programa.

Po torkovih napadih so takoj evakuirali zaposlene v obeh belgijskih jedrskih elektrarnah v Doelu in Tihangu.