Pet mrtvih v diplomatski četrti v Kabulu

Samomorilski napadalec naj bi bil star 12 ali 13 let, cilj napada pa še ni znan.
Objavljeno
31. oktober 2017 17.31
AFGHANISTAN-BLAST/
L. Z., STA
L. Z., STA
Kabul - V diplomatski četrti v afganistanski prestolnici Kabul je v današnjem samomorilskem napadu umrlo najmanj pet oseb, najmanj 23 ljudi je ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije. Napadalec se je v strogo zastraženo diplomatsko sosesko, v kateri so številna diplomatska predstavništva, pripeljal na motornem kolesu.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država. Tiskovni predstavnik kabulske policije Basir Madžahid je sporočil, da so med žrtvami Afganistanci in civilisti, sam napadalec pa naj bi bil star 12 ali 13 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik afganistanskega ministrstva za obrambo Davlat Vaziri je za francosko tiskovno agencijo AFP danes dejal, da še ni znan cilj napada, da pa je eksplozija odjeknila v bližini urada za zunanje zadeve ministra za obrambo in avstralskega veleposlaništva. Potrdil je, da v napadu ni umrl nihče iz urada.

To je prvi samomorilski napad v diplomatski četrti po 31. maju, ko je eksplodiral tovornjak bomba. V napadu je takrat umrlo in bilo ranjenih več sto ljudi. Skupno so letos v Kabulu našteli približno 15 večjih napadov z več sto mrtvimi in ranjenimi, za katerimi stojijo bodisi talibani ali skrajna skupina Islamska država.