Berlusconi pod drobnogledom milanskega tožilstva

Manj kot dva meseca pred parlamentarnimi volitvami je znova pod drobnogledom pravosodja.
Objavljeno
13. januar 2018 11.57
STA
STA
Rim - Nekdanji predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi je manj kot dva meseca pred parlamentarnimi volitvami spet pod drobnogledom pravosodja. Milansko tožilstvo 81-letnega medijskega mogotca preiskuje v zvezi s pranjem denarja ob prodaji njegovega nogometnega kluba Milan.

Torinski časnik La Stampa danes poroča, da je Berlusconi tarča preiskave, ker naj bi kupnino v višini 740 milijonov evrov napihnili za približno 300 milijonov, s čimer bi lahko umazan denar z računov v tujini znova našel pot v Italijo. Kitajski investitor Yonghong Li je Milan kupil lani, tožilstvo pa preiskuje izvor sredstev, ki jih je Berlusconi prejel iz Hongkonga.

AC Milan, ki že več let ne beleži športnih uspehov in je trenutno na 11. mestu prvenstvene serie A, je 230 milijonov evrov namenil za igralce. V prvi polovici leta 2017 je klub prijavil 33 milijonov evrov izgube. Evropska nogometna zveza je pred kratkim od Milana zahtevala finančni načrt.

Berlusconi je bil doslej štirikrat premier, ustanovil je tudi konservativno stranko Naprej Italija, ki bo 4. marca sodelovala na volitvah. Stranki napovedujejo uspeh, Berlusconi pa ne sme kandidirati za poslanski sedež. Italijanski senat mu je namreč zaradi davčnih utaj leta 2013 za šest let prepovedal opravljati politične funkcije.