Na Novartisovem BioCampu nagradili najboljše študente  

Letos so se spoprijeli s praktično nalogo z dokaj neznanega področja digitalnih terapevtikov.  

Objavljeno
22. maj 2019 18.33
Posodobljeno
23. maj 2019 10.08
Cvet najboljših. Od leve dr. Boris Brus, Jurij Zdovc, Ardita Veseli, Alen Krajnc in dr. Darja Ferčej Temeljotov FOTO Arhiv Leka
B. K.
B. K.
Zadnji dan 9. Regijskega BioCampa je prinesel štiri nagrade najboljšim med najboljšimi. Strokovna komisija je med udeleženci tridnevnega foruma, ki ga gosti Novartis, izbrala štiri posameznike, ki so v tekmovalnem delu foruma najbolj izstopali po načinu dela in inovativnem razmišljanju, ter eno zmagovalno ekipo, ki je predstavila najboljši celostni projekt.
 
Zmagovalci letošnjega Regijskega BioCampa so: Alen Krajnc z Univerze v Oxfordu, Staša Stanković z Univerze v Cambridgeu ter Ardita Veseli in Jurij Zdovc s Fakultete za farmacijo v Ljubljani. Člani zmagovalne ekipe so bili Udita Bagchi, Raul Adrian Da Costa Graterol, Rok Hribšek, Maša Korošec, Ilijana Sedlo, Ardita Veseli in Anže Zidar.

image
Zmagovalna ekipa 9. Regijskega BioCampa. FOTO Arhiv Leka

 
Letos je bila vodilna tema srečanja Nevroznanost danes in jutri – prihodnost zdravljenja nevroloških bolezni ter razvoj novih terapij za bolnike z nevrološkimi in tudi drugimi boleznimi. Predstavili so jo vrhunski Novartisovi in Sandozovi strokovnjaki ter predavatelji z univerzitetnih klinik in fakultet, svojo izkušnjo z boleznijo pa je delila tudi bolnica z migreno.
 
Letos so se udeleženci prvič spoprijeli tudi s praktično nalogo, in sicer s področja digitalnih terapevtikov. Ker so ti še dokaj sveža novost v farmaciji, je bila naloga dokaj zahtevna, kljub temu pa so po mnenju žirije pokazali veliko mero inovativnosti, kreativnosti, komunikacijskih sposobnosti in zagnanosti za raziskovanje zanje še dokaj neznanih področij.
 
Za nagrajence je bil velik uspeh že uvrstitev na BioCamp (35 udeležencev so organizatorji izbrali izmed 150 prijavljenih), kar je bila zanje odlična izkušnja, zasluge za zmago pa so pripisali ekipi in dobremu medsebojnemu sodelovanju.