Predstavitvena informacija

Živahni okusi so doma na Mediteranu

S toplejšimi dnevi se je v naše kuhinje spet prikradlo sonce, z njim pa sadje, zelenjava ter sveži in lahki obroki.

Objavljeno
05. junij 2019 12.02
Posodobljeno
05. junij 2019 12.02
Mediteranski način prehranjevanja je zdrav in uravnotežen. Foto: SPAR Slovenija
Promo Delo
Promo Delo

Tudi vam prijajo novi okusi, sveža zelišča in pisane sestavine? Potem je sredozemska kuhinja prava za vas – v Sparovi promociji IZBRANIH 10 še posebej ugodno.

Prednosti sredozemske kuhinje so številne
Mediteranski način prehranjevanja je pravi sinonim za prehrano, ki najbolj upošteva smernice pestrega in uravnoteženega načina prehranjevanja. Želite po sredozemsko uživati tudi vi? Potem izberite:
•    lokalna in sezonska živila,
•    živila pretežno rastlinskega izvora, kot so zelenjava, sadje, stročnice, polnozrnata žita, oreščki in semena,
•    oljčno olje, ki vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobe, predvsem oleinsko kislino, ki je pomembna za zdravje srca, saj zamenjava nasičenih maščob z nenasičenimi v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi,
•    zelišča, ki obroke popestrijo, osvežijo in poudarijo njihov okus, zato tako lahko zmanjšamo tudi porabo soli,
•    ribe,
•    zadostno količino tekočin – vsaj dva litra vode na dan (otroci pa en liter).

Tako boste zaužili veliko prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, nasičene maščobe pa boste lahko zamenjali za nenasičene. Ne pozabite tudi, da se zdrav življenjski slog začne v kuhinji s pestro in uravnoteženo prehrano, nadaljuje pa s telesno aktivnostjo in gibanjem na svežem zraku.

Sredozemska živila po posebej ugodni ceni
Okusne specialitete, barvitost, svežina in prava popestritev. Vse to so lastnosti kar 30 izbranih mediteranskih živil, ki so vam na izbiro v Sparovi promociji IZBRANIH 10 v aplikaciji SPAR plus. Izberite svojih 10 najljubših izdelkov sredozemske kuhinje in jih kupujte 20 % ceneje vse do 6. julija 2019! Vas že mikajo okusni pršut, feta, olive, brancin in klapavice? Čaka vas vse to in še več, zato nikakor ne zamudite te okusne priložnosti!

Pravila in več o promociji najdete na www.spar.si in mobilni aplikaciji SPAR plus.