Danes zadnji dan za prijavo na fakulteto

Prijaviti se morate elektronsko na spletnem portalu eVŠ.

Objavljeno
04. marec 2015 21.02
lvu/VPISI V SREDNJE SOLE
Tina Kristan, Ozadja
Tina Kristan, Ozadja

Ljubljana – Vsi, ki se želite v prvem roku prijaviti na katerega izmed dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov, lahko to storite le še danes.

Na voljo je nekaj manj kot 15.000 mest za redni in 4000 za izredni študij. Prijaviti se morate elektronsko na spletnem portalu eVŠ. To lahko storite na dva načina: z uporabniškim imenom in geslom (ki ju sami ustvarite) ali z digitalnim potrdilom (uporabite lahko vsa spletna kvalificirana digitalna potrdila za fizične osebe uradnih overiteljev v Sloveniji).

Če se boste prijavljali z uporabniškim imenom in geslom, morate obrazec obvezno natisniti in ga podpisanega priporočeno poslati po pošti še danes. Tega ni treba storiti, če boste prijavo oddali z uporabo digitalnega potrdila. Morate pa v tem primeru po pošti poslati priloge k prijavi, ki jih zahteva razpis za vpis. Prav tako priporočeno še danes. Natančna navodila z možnimi napakami in tudi odgovori na najpogostejša vprašanja so objavljeni na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Ali bo imela vaša izbrana fakulteta omejitev, bo znano do 23. aprila, dobre tri mesece pozneje pa še, ali ste na visokošolski zavod sprejeti. Tudi če bo odgovor negativen, se boste lahko na programe, ki bodo imeli prosta mesta, prijavili še od 21. do 28. avgusta.

Če se želite vpisati na višjo strokovno šolo, morate prijavo oddati do ponedeljka. Več informacij dobite v razpisu, ki je objavljen na spletni strani ministrstva.