ZPS opozarja na lažne akviziterje

Akviziterji z obrazložitvijo, da pomagajo potrošnikom do cenejše elektrike in plina, nagovarjajo predvsem starejše ljudi.
Objavljeno
08. avgust 2017 16.08
Ba. Pa.
Ba. Pa.
Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) opozarja na lažne akviziterji kampanje ZAMENJAJ in PRIHRANI. Na ZPS se je obrnilo več potrošnikov, ki so jih terenski akviziterji z obrazložitvijo, da pomagajo potrošnikom do cenejše elektrike in plina v imenu Zveze potrošnikov Slovenije, prepričali v podpis dokumentacije. Na ZPS poudarjajo, da na terenu nimajo nobenih terenskih sodelavcev in da potrošniki lahko sodelujejo v njihovi akciji izključno s prijavo prek spletne strani www.zamenjajinprihrani.si ali telefonske številke 01/ 432 30 35 (vsak delavnik med 8. in 20. uro).

Po informacijah ZPS, ki so jih prejeli od potrošnikov, akviziterji nagovarjajo predvsem starejše ljudi, od njih zahtevajo račune in položnice za elektriko ter jih prepričujejo k podpisu dokumentacije.

ZPS poziva vse potrošnike, naj jih o morebitnem obisku »akviziterjev«, ki se sklicujejo na ZPS, obvestijo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., saj želijo ukrepati in preprečiti zavajanje potrošnikov na terenu.

Pogodbo ste že podpisali. Kaj pa zdaj?

Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov, imajo potrošniki pravico, da v roku 14 dni obvestijo podjetje, da od pogodbe odstopajo, pravijo pri ZPS. Pri tem jim ni treba navesti razloga za odločitev. Odstop od pogodbe naj podjetju sporočijo pisno, tako da bodo imeli dokazilo.