Nagrade Medis 2017

Med zmagovalci nedavno zaključenega 4. mednarodnega natečaja za izjemne raziskovalne dosežke v klinični medicini in farmaciji Medis Awards 2017 so trije slovenski zdravniki.

Objavljeno
13. december 2017 12.00
Posodobljeno
13. december 2017 12.00
D. B.
D. B.



Med zmagovalci nedavno zaključenega 4. mednarodnega natečaja za izjemne raziskovalne dosežke v klinični medicini in farmaciji Medis Awards 2017, kjer je bilo prijavljenih 166 zdravnikov in farmacevtov iz sedmih držav srednje in jugovzhodne Evrope, so trije slovenski zdravniki, ginekolog dr. Andraž Dovnik, pediater Klemen Dovč, dr. med. in dr. Veronika Rutar Gorišek. V ožji izbor med 19 finalistov pa se je uvrstil še revmatolog Jaka Ostrovršnik.

Nagrade Medis so na predlog neodvisne mednarodne strokovne žirije pod vodstvom predsednika prof. dr. Matije Tomšiča, predstojnika kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana, ob prisotnosti več kot 500 raziskovalcev, zdravnikov, farmacevtov, predsednika Srbske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Vladimirja Kostića, drugih akademikov ter strokovnjakov tokrat slovesno podelili v Operi in gledališču Madlenianum v Beogradu.

Denarne nagrade in skulpture kiparja Jakova Brdarja, simbolno poimenovane Bodočnost, je zmagovalcem izročil generalni direktor družbe Medis, Tone Strnad. V Medisu so omenjeni nagradni natečaj zasnovali leta 2014, da bi spodbudili in nagradili posebne raziskovalne dosežke v klinični medicini in farmaciji, saj njihovo delo neposredno vodi v napredek diagnostike in zdravljenje različnih bolezni. Nagrade Medis so se tako razvile v vsakoletni mednarodni natečaj za strokovnjake v medicini in farmaciji, ki so svoja raziskovalna dela predstavili na evropskih ali svetovnih strokovnih kongresih oziroma so jih objavili v priznanih strokovnih publikacijah.

Zdravniki in farmacevti so predstavili svoje znanstvenoraziskovalne in klinične dosežke na področju anesteziologije, gastroenterologije, ginekologije, farmacije, nevrologije, oftalmologije, pediatrije, pulomologije z alergologijo in revmatologije.